Hlavní obsah

Nejen fotbalový střelec! Evropský šampión okořenil prezentaci neobvyklými kousky

Valencie

Portugalský útočník Nani, čerstvý evropský šampión, při prezentaci ve svém novém působišti ve Valencii prokázal, že ovládá nejen fotbalové řemeslo. Zhruba dvanácti tisícovkám fanoušků, kteří jej přišli na stadión Mestalla přivítat, předvedl i ukázky z brazilského bojového umění capoeira, jemuž se ještě jako chlapec v Lisabonu věnoval. Kolíky kopaček jen těsně míjel těla dalších „tanečníků“ a diváci byli u vytržení!

Naniho prezentace ve Valencii

 
Článek

„Kdybych nehrál fotbal, určitě bych dělal s přáteli capoeiru," vyznal se devětadvacetiletý forvard. Akrobatické cvičení mu prý pomáhá i při oslavách gólů, které často prokládá gymnastickými prvky.

Nani přišel do Valencie za sedm miliónů eur po sezóně strávené ve Fenerbahce Istanbul, dvanáctému týmu uplynulého ročníku La Ligy se upsal na tři roky. Během svého působení v Manchesteru United vyhrál čtyřikrát Premier League a jednou Ligu mistrů, se Sportingem získal dvakrát Portugalský pohár.

V reprezentaci odehrál Nani více než sto zápasů. Na nedávném ME pomohl portugalskému národnímu týmu k historickému triumfu třemi góly.

Reklama

Související témata: