Hlavní obsah

Messi pokořil kótu s číslem 100. Tolik branek už totiž dal v Lize mistrů, Superpoháru a mistrovství světa klubů

Glasgow/Praha

Další meta pokořena, mohl zahlásit Lionel Messi poté, co vstřelil ve středeční noci v Glasgow dva góly domácímu Celtiku. Barcelona jeho zásluhou vyhrála 2:0 a pojistila si první místo ve skupině Champions League, argentinská hvězda zmiňovanými trefami dosáhla kóty označené číslicí 100. Právě tolik branek dal totiž Messi v dresu Barcelony v Lize mistrů, Superpoháru a mistrovství světa klubů.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lionel Messi oslavuje gól, který vstřelil Celtiku Glasgow.

Článek

V posledním ligovém zápase Barcelony Messi pro žaludeční potíže v sestavě chyběl a katalánský klub na jeho absenci v duelu s Malagou doplatil. Musel se spokojit jen s bezbrankovou remízou.

V Glasgow nakonec k utkání Ligy mistrů vyrukoval a střetnutí samozřejmě rozhodl. „Fenomenální hráč. Prostě neuvěřitelný s obrovským apetitem po gólech. Když nastoupí on, jsou i všichni hráči Barcelony rázem lepší," povzdechl si trenér Celtiku Brendan Rodgers po odvetném utkání, které skončilo pro jeho tým milosrdnou prohrou 0:2.

„Tohohle hráče, jehož kvality sahají až někam do vesmíru, prostě nemůžete uhlídat. Od něho se můžete pořád jen a jen učit," připomínal, že v prvním zápase na Camp Nou nasázel Argentinec Celtiku hattrick a ve středu k němu přidal další dvě trefy.

I proto vede tabulku střelců letošního ročníku s 9 brankami, zatímco druhý v pořadí Cavani z Paris Saint-Germain jich má na kontě pět. Pokud bude Messi tímto tempem pokračovat, je reálné, že v příštím roce stihne stý gól v samotné Lize mistrů. Zatím  jich nastřílel 92.

„Kdyby si alespoň na jeden zápas vyměnil dresy a nastoupil za nás, měli bychom velkou šanci Barcelonu porazit," skládal domácí kouč Rodgers Messimu jeden kompliment za druhým.

Reklama

Související témata: