Hlavní obsah

Lille a Manchester dostaly od UEFA pokuty za chování fanoušků

CURYCH

Pokutu 100.000 švýcarských franků (přes 1,7 miliónu korun) dostalo Lille za výtržnosti fanoušků a nevhodné chování hráčů při prvním osmifinálovém utkání Ligy mistrů s Manchesterem United. Za řádění příznivců při zápase byl potrestán i anglický klub, který musí zaplatit 15.000 švýcarských franků.

Článek

"Doufáme, že nám UEFA dostatečně vysvětlí tak velký rozdíl mezi oběma tresty. Na druhou stranu chápeme, že velký rozdíl je i mezi oběma kluby," rýplo si vedení Lille v prohlášení do UEFA. Oba celky se proti trestům mohou do tří dnů odvolat.

Fanoušci Manchesteru, který nakonec po dvou výhrách 1:0 slavil postup do čtvrtfinále, začali řádit pouhých patnáct minut po začátku utkání. Když se někteří z nich pokusili přelézt plot na hřiště, musela policie použít slzný plyn, aby situaci na tribuně uklidnila. Francouzský klub hrál domácí zápas v Lensu, protože jeho stadión nesplňoval podmínky UEFA.

Lille bylo podle agentury Reuters potrestáno zejména za teatrální chování fotbalistů, kteří po brance Ryana Giggse vyhrožovali v prvním utkání odchodem ze hřiště. Nelíbilo se jim, že záložník Manchesteru nepočkal, až soupeři postaví zeď.

Reklama

Související témata: