Hlavní obsah

Wenger: Sparta je silnější než předloni

LONDÝN

Trenér fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger si myslí, že letošní Sparta je silnější než předloňský tým. Londýnský klub se s českým mistrem v sezoně 2005/06 utkal v základní skupině Ligy mistrů, nyní oba celky svedl proti sobě páteční los třetího předkola elitní pohárové soutěže.

Foto: Internet

Kouč Arsenalu Arsene Wenger.

Článek

Před dvěma lety vyhrál Arsenal bez problémů oba zápasy, v utkání na Letné Thierry Henry překonal klubový rekord Iana Wrighta v počtu nastřílených branek. Francouzský útočník v létě přestoupil do Barcelony a tentokrát sparťany strašit nemusí.

Wenger, mezi jehož svěřence patří i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický, nyní očekává vyrovnanější duely. "Mám pocit, že budou jiní. Přebudovali kádr a zdají se být silnější," řekl Francouz na klubovém webu na adresu pražského protivníka.

Je rád, že jeho tým nemusí cestovat moc daleko a že se hraje ve středu, nikoliv už v úterý. Na druhou stranu nevidí cestu za postupem do hlavní soutěže jen jako formalitu.

"Je to všechno o tom, že musíme podat dobrý výkon. Sparta tuto soutěž zná. Když je v týmu soupeře zkušenost, je to vždycky těžký zápas, ale pořád máme pocit, že máme kvalitu na to, abychom prošli," uvedl Wenger, který je s týmem na turnaji v Amsterodamu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.