Hlavní obsah

Kalivoda: Fanoušci Slavie prožívají velký rok

Mezi fotbalisty, kteří se přišli podívat společně se svými hokejovými kolegy na kvetoucí Eden, byl ve středu také člen základní sešívané jedenáctky David Kalivoda. Po exkurzi rozestavěného slávistického stadiónu pohovořil o právě proběhlé prohlídce, nadcházejícím utkání v Plzni, ale také o utkání Ligy mistrů na Arsenalu.

Článek

Jak se vám líbila exkurze?

Naživo jsem to viděl prvně. Až bude stadión postavený, tak smlouvu ve Slavii budu ještě mít, takže doufám, že si na něm stihnu zahrát.

Díky postupu Slavie do Ligy mistrů absolvujete teď spoustu zápasů v rychlém sledu, kam směřují v tuto chvíli vaše myšlenky?

Teď přivítáme Plzeň, takže ta je pro nás nejdůležitější. Jistě všichni víme, že hrajeme na Arsenalu, což je hodně těžký soupeř.

Co si od toho zápasu v Anglii slibujete?

Určitě to bude krásný zápas na krásném stadiónu. Super atmosféra, takže se na ten zápas moc těšíme.

Trenér Jarolím se vás před utkáním v Seville snažil uklidnit tím, že to hlavní již máte za sebou. Abyste teď ty zápasy jenom užívali. Pojedete se stejnou radou i do Londýna?

Ty zápasy jsou pro nás svátkem. Skoro všichni to zažíváme poprvé. Hrajete skvělé zápasy ve skvělé atmosféře. My tam určitě pojedeme s tím, odehrát tam dobrý zápas a nějakým způsobem uspět.

Čili tam pojedete pro tři body?

Tři body by byly super, ale k tomu je ještě dlouhá cesta.

Kapitán reprezentace Tomáš Rosický má vleklé potíže se zraněním, takže proti vám v Anglii asi nebude moci nastoupit...

Pravdou je, že oni mají široký kádr. Jsou tam hráči, kteří jsou schopní ho nahradit. Určitě budeme rádi, když bude hrát. A rádi bychom si proti němu zahráli.

Slavia se nyní nachází v situaci, o které se spoustě fanoušků ani nesnilo. Staví se stadión, podařilo se postoupit do Ligy mistrů, vedete ligu. Jak to vnímáte vy osobně?

Za ty léta co jsem ve Slavii jsme se o takové výsledky vždy snažili. O tom, že se postaví stadión se pořád spekulovalo. A rok 2007 to přinesl. Jednak to oceníme my, ale hlavně je to velký rok fanoušky Slavie.

V tak rychlém sledu zápasů, dokážete vůbec vstřebat ten úspěch v podobě postupu do Ligy mistrů?

Myslím, že nám to všem dojde až později. Teď je to tak rychlé. Do teď jsme se na to dívali v televizi. Každý z nás si to přál jednou zahrát.Budeme se chtít dostat co nejdál, uvidíme jak to půjde. Všechno to si vychutnáme až časem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.