Hlavní obsah

Arbitráž potvrdila účast fotbalistů Porta v Lize mistrů

LISABON

Fotbalisté Porta si přece jen zahrají v letošním ročníku Ligy mistrů. V úterý o tom definitivně rozhodla mezinárodní arbitráž CAS, která zamítla odvolání Benfiky Lisabon a Guimaraese. Tyto kluby usilovaly o zvrácení verdiktu evropské asociace UEFA, jež Portu, obviněnému z korupce, start v prestižní soutěži povolila.

Článek

O dnešním rozhodnutí CAS, která v pondělí vyslechla zástupce Guimaraese a Benfiky, informovala agentura AP s odvoláním na portugalské televizní stanice RTP a S.I.C.

Guimaraes s Benfikou usilovaly vyřazení Porta z Ligy mistrů, protože úřadující mistr byl za uplácení rozhodčích v sezoně 2003/04 po dlouhém vyšetřování portugalského svazu potrestán odečtem šesti bodů, pokutou 150.000 eur a vyřazením z Ligy mistrů. UEFA trest sice původně potvrdila, ale po odvolání ligového šampiona ho zrušila.

Oba kluby mohly na případném vyřazení Porta z Ligy mistrů vydělat. Do prestižní soutěže by tak přímo postoupil třetí celek tabulky Guimaraes a Benfica Lisabon by ze čtvrtého místa zamířila namísto do Poháru UEFA do předkola Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.