Hlavní obsah

Italský tisk: Fiorentina měla nad Slavií vyhrát větším rozdílem

FLORENCIE

Italský tisk většinou chválí výkon fotbalistů Fiorentiny v úterním utkání 3. předkola Ligy mistrů s pražskou Slavií, v němž domácí zahájili sezónu vítězstvím 2:0 a položili výborný základ před odvetou na české půdě. Média Fiorentině vyčítají jen to, že z trvalého tlaku nevytěžila víc než dvě vstřelené branky.

Článek

Pro Fiorentinu bylo utkání s Pražany podle deníku Corriere della Sera vynikající zkouškou, ale mělo mít mnohem výraznější výsledek. Prandelliho tým ovšem podle deníku ukázal velmi dobrou fyzickou připravenost i v konfrontaci se soupeřem, který za sebou už má dvě ligová utkání.

Deník La Repubblica napsal, že Fiorentina kromě toho, že Slavii Praha porazila poměrně snadno, prokázala dobrou organizaci hry. "Fialoví" dominovali na hřišti od první do poslední minuty a dosáhli by i více, kdyby jim více přála štěstěna a kdyby se nedopustili několika nepřesností. Fiorentina tedy podle listu může směle hledět vstříc odvetnému utkání 27. srpna v Praze.

Také Gazzetta dello Sport nepochybuje, že Fiorentina si nenechá Ligu mistrů ujít. "Byl to magický večer, který otevřel dveře do hlavní soutěže a Čechům také zavřel ústa," připomněl list zřejmě v narážce na to, že se slávisté před dvojutkáním necítili být úplně bez šancí. List vyzdvihl dobře zvolenou taktiku trenéra Cesare Prandelliho. "Fiorentina jasně dominovala," píše Gazzetta. A také oceňuje přínos útočníků Adriana Mutua s Albertem Gilardinem, kteří se postarali o obě branky. "Byli neúprosní."

Reklama

Související témata: