Hlavní obsah

Vítězný Ferguson tipuje na finále Chelsea, nad hrou Barcelony slintá

PRAHA

Ani londýnský Arsenal nezabránil v úterním semifinále Champions League Manchesteru United, aby stále snil svůj sen o tom, že jako historicky první tým obhájí prvenství v Lize mistrů. Svěřenci kouče Sira Alexe Fergusona na Emirates Stadium jasně dominovali a slavili výhru 3:1, která je katapultovala do římského finále. "Myslím, že nás do finále doprovodí Chelsea," tipnul si kouč Rudých ďáblů Ferguson.

Článek

Arsenal do utkání vstupoval s tím, že pokud chce slavit postup, musí prolomit dvě významné série. Poprvé v evropských pohárech porazit anglického soupeře a utnout rekordní bilanci Manchesteru United v Lize mistrů, který čtyřiadvacet zápasů po sobě v soutěži neprohrál. To se ovšem nepovedlo. Hosté rychle skórovali a po jedenácti minutách vedli zásluhou Park Či-songa a Ronalda 2:0. Portugalec později přidal ještě jednu branku. Konečnou podobu výsledku dal gólem z penalty domácí Van Persie.

Sebevědomý Manchester

„Využili jsme svou šanci vrchovatě. Park Či-song využil zaváhání obránce a poslal nás do vedení. Bylo úžasné, jak jsme se prezentovali sebevědomě a chtěli hrát svoji hru,“ těšilo sedmašedesátiletého Fergusona.

Smutným hrdinou utkání byl.záložník Rudých ďáblů Darren Fletcher, jenž faulem na Cesca Fabregase ve vlastním vápně dopomohl domácím k pokutovému kopu a sám za to viděl červenou kartu. To okamžitě znamenalo stopku do římského finále. Skotský reprezentant se tedy 27. května na Stadio Olimpico nepředstaví.

Fletcher smolařem 

„Mohli jsme vidět, že se míč odchýlil od směru, kterým si ho vedl Fabregas. Bohužel s tím už ale nic udělat nemůžeme. Darren je neskutečný smolař,“ řekl po utkání kouč Manchesteru Ferguson. Na rozhodčího ovšem vinu nesváděl. „Je nejspíš nejlepším arbitrem v Evropě, asi to viděl ze svého pohledu a rozhodl se pro odpískání,“ dodal zkušený kouč na adresu italského sudího Roberta Rosettiho.

Trenér domácích Arséne Wenger nemohl po posledním hvizdu skrývat frustraci. „Tato prohra je největším zklamáním. Fanoušci čekali, že se budeme moci vážně prát o finále. Zklamat takhle fandy, to bolí,“ přiznal Wenger.

„Nejhorší pro mě je pocit, že jsme snad ani nehráli semifinále. Začali jsme dobře, ale rozhodlo se dříve, než jsme se do utkání pořádně dostali. Můžeme se obviňovat jen my sami. Je opravdu velkým zklamáním, že jsme utkání takhle promrhali, když nás to už stálo tolik sil,“ postěžoval si francouzský trenér Arsenalu.

Tip na Chelsea

Až středeční druhé semifinále rozhodne, jestli se Rudí ďáblové v souboji nejlepších dvou týmů soutěže utkají s Barcelonou nebo s londýnskou Chelsea. „Barcelona je opravdu fantastické mužstvo. Koukal jsem se na jejich zápas proti Realu Madrid a nad jejich hrou jsem doslova slintal,“ prozradil Ferguson.

„Na Stamford Bridge budou mít ovšem problém se středem obrany a za to můžou těžce zaplatit, a proto si myslím, že to bude Chelsea, která půjde dál,“ prozradil svůj tip slavný Skot na lavičce prvního finalisty letošní Ligy mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.