Hlavní obsah

VIDEO: Milost, žadonil trenér Sevilly poté, co ho Necid a spol. vyřadili

SEVILLA

Fanoušci Sevilly ho v lásce neměli a nemají, teď ovšem jejich nenávist vůči trenérovi Manolo Jiménezovi vygradovala. „Milost,“ žadonil španělský kouč poté, co jeho tým prohrál v odvetném osmifinále Ligy mistrů s ruským CSKA Moskva 1:2 a historickou šanci postoupit mezi osm nejlepších týmů fotbalové Evropy pohřbil.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva oslavuje vstřelený gól v odvetném duelu osmifinále Ligy mistrů na hřišti Sevilly.

Článek

Španělsko je zděšeno. Hvězdami nabitý Real Madrid vypadl z Champions League před týdnem s francouzským Lyonem, Sevilla a s ní celá Andalusie zažila fotbalový pohřeb v úterní noci v konfrontaci s ruským CSKA Moskva.

„Katastrofa, za kterou jsem zodpovědný především já,“ chytal se za hlavu trenér Sevilly Manolo Jiménez, zatímco tribuny na Estadio Ramon Sanchez Pizjuán řvaly, aby už konečně táhnul.

Tomáš Necid (vpravo) z CSKA Moskva ve svojí největší šanci proti Seville.foto: Reuters/Denis Sinjakov

Gólmanovo sebemrskačství

„Je to má vina. Musím fanoušky požádat o odpuštění, protože v historický den pro celou Sevillu, Andalusii i fotbalové Španělsko jsem selhal. Musím všechny tisíckrát požádat o odpuštění,“ předčil trenéra ve slovním sebemrskačstvím brankář Andres Palop. Šestatřicetiletý veterán mezi tyčemi Sevilly věděl, proč tolik omluv. On to byl, kdo Sevillu, která už se viděla ve čtvrtfinále, pohřbil.

„Při prvním gólu jsem neměl šanci, protože Necid provedl celou akci velice chytře a míč uklidil přímo k tyči. Ale střelu Hondy jsem zkrotit měl. A neomlouvá mě, že šlo o hodně tvrdou ránu a míč se choval ve vzduchu hodně podivně,“ činil pokání Palop, který si trestný kop japonského legionáře v dresu CSKA Keisuke Hondy sám srazil do sítě, byť letěla z dobrých třiceti metrů.

Od prezidenta milost dostal

Po remíze 1:1 v prvním zápase v Moskvě se už Španělé viděli ve čtvrtfinále, prezident klubu Jose Maria del Nido dokonce dával rozhovory, při nichž si vybíral nejschůdnějšího soupeře pro další úspěšné tažení Ligou mistrů. Po prohraném zápase s CSKA Moskva se honem rychle vrátil na zem a musel bránit trenéra.

„Jimenez zůstane a bude pokračovat až do konce sezóny, protože má smlouvu a naši důvěru. Žádnou diskusi o jeho odvolání na klubovém představenstvu nedopustím. Ostatně, pokud jsem si všiml, jeho hlavu žádali fanoušci jen na jedné z tribun,“ dal hned po utkání nejvyšší boss Sevilly trenérovi milost.

Chytrý gól, chválil trenér Necida

Zatímco Sevilla střídavě truchlila a dusila se zlobou, ruský tým se opájel euforií. I pro něho byl postup do čtvrtfinále historickou událostí, neboť ještě nikdy se mezi nejlepší osmičku nedostal.

„Ukázalo se, že ve fotbale je prostě možné všechno,“ nechal se strhnout emocemi i jindy tak chladný a upjatý trenér Leonid Sluckij, objímající střelce vítězného gólu Hondu. „Dopředu jsem věděl, že Sevilla na nás vyrukuje jen s jedním útočníkem Fabianem a tomu jsem uzpůsobil taktiku i sestavu s Necidem na hrotu, kterého měli doplňovat Honda s Krašičem. Vyšlo to dokonale i díky tomu, že český hráč vstřelil chytrý a moc důležitý vedoucí gól,“ liboval si Sluckij, mimochodem už třetí trenér, který během jediného roku moskevské CSKA vede.

Sluckij: Jsou to hrdinové a bohatýři

„A jakmile dal Necid gól, věděli jsme, že jsme schopni vstřelit i další, což nám dodalo sílu i vědomí, že utkání zvládneme. A i za stavu, kdy bylo celkové skóre srovnáno na 2:2, jsme byli přesvědčeni, že budeme mít navrch, když budeme soustředěně bránit, přenecháme Španělům iniciativu a sami si počkáme na příležitost. Ta přišla a pak už jsme nenabídli Seville jedinou příležitost, aby se zápasem něco udělala. Moji chlapci jsou hrdinové, fotbaloví bohatýři,“ chválil Sluckij své svěřence.

„V tom to bylo. Rusové hráli velice organizovaně, výborně bránili a navíc dali dva góly, které ve fotbale rozhodují. Proto v Lize mistrů pokračují,“ složil Necidovi a spol. nakonec poklonu i prezident Sevilly Jose Maria del Nido.

Reklama

Související témata: