Hlavní obsah

Nezastavíme se, slíbil Nedvěd

TURÍN

Juventus Turín ani napotřetí nenašel v Lize mistrů přemožitele. Jeho sestava se oproti víkendovému souboji s Anconou v Serii A výrazně změnila, výsledek však byl stejný - vítězství. Na stadiónu delle Alpi porazila 'Stará dáma' sebevědomý španělský San Sebastian 4:2. A prsty v tom měl opět domácí hrdina Pavel Nedvěd, autor dvou gólových přihrávek.

Foto: ČTK

Pavel Nedvěd v úterním utkání Ligy mistrů opět zářil.

Článek

"Juventus byl dnes nezadržitelný," rozplýval se kormidelník Italů Marcello Lippi. Nevadilo mu ani to, že jeho svěřenci dovolili hostům dvěma góly zdramatizovat zápas, ačkoliv podobný 'kousek' předvedli i o víkendu s Anconou. "San Sebastian se v závěru dostal do hry, ale my jsme také měli řadu šancí. Skóre mohlo ještě povyrůst," řekl.

Juventus vede s devíti body skupinu D, takový raketový start do Ligy mistrů v Turíně nepamatují. "Ačkoliv výsledek vypadá jasně, nebyl to jednoduchý zápas," soudil útočník David Trezeguet, který vstřelil stejně jako jeho parťák Marco Di Vaio dvě branky. "Chtěli jsme fanouškům předvést, že Juve umí hrát skvělý útočný fotbal. Byla to show pro naše příznivce."

Černobílým se dařily ofenzivní kousky i přesto, že v jejich sestavě chybí zraněný Alessandro Del Piero. Jeho absence tak dává ještě více vyniknout českému středopolaři Nedvědovi. Kapitán reprezentace to potvrdil i v úterý, když okořenil svůj pobyt na trávníku dvěma asistencemi.

Už v sedmé minutě připravil gól pro Di Vaia, ve druhém poločase skvostně vybídl Trezegueta, jenž v ideální pozici nemohl minout. "Je to skvělé vítězství. Byl to důležitý krok, ale nemůžeme se zastavit. Chceme předvést podobný výkon i o víkendu v Serii A," liboval si Nedvěd.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.