Hlavní obsah

OBRAZEM: Hvězdy Manchesteru jsou v Praze

PRAHA

V pondělí přistál na ruzyňském letišti v Praze stroj s obzvlášť cenným 'nákladem'. Na palubě letadla z Manchesteru byly jedny z nejzářivějších hvězd světového fotbalu. Slavní United dorazili do české metropole, aby v úterním utkání základní skupiny Ligy mistrů změřili síly se Spartou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alan Smith se podepisuje na ruzyňském letišti.

Článek

Přílet hvězd anglického klubu způsobil obrovský poprask. Na starém letišti se tísnilo několik televizních štábů, smečku fotoreportérů doplňovali píšící žurnalisté a nechyběli ani lovci autogramů, jichž se sešlo na čtyřicet.

Když sedm minut po jedné hodině odpolední přistál bílý Boeing 737 na staré Ruzyni, nastalo v příletové hale pořádné 'haló'. Jako první z hráčů do ní vkročil záložník Phil Neville; největší mela se pak strhla kolem zázračného mládence Wayna Rooneyho.

Wayne Rooney utíkal z dosahu žurnalistů i lovců autogramů. Foto: Právo/Michaela Říhová

Kolem něj se srotil hrozen dychtivých lovců autogramů i televizní štáby s žurnalisty; zrzavý talent nasadil nepřístupný výraz a stejně nekompromisně jako na hřišti před sebou i s pomocí ochranky hrnul vše, co mu stálo v cestě. Jednoho z mladých sběratelů podpisů dokonce odstrčil tak důrazně, až spadl na zem.

Záložník Ryan Giggs po příletu do Prahy. Foto: Právo/Michaela Říhová

Hvězdy nejbohatšího klubu světa se tvářily kysele. Jakékoliv žádosti o krátké interview rázně odmítaly. "Promiňte, teď ne," zakroutil hlavou velšský záložník Ryan Giggs. "Rozhovor? Jen v portugalštině. Anglicky neumím," tvrdil Portugalec Cristiano Ronaldo a za chůze rozdával jeden podpis za druhým.

Ruud van Nistelrooij spěchá k autobusu. Foto: Právo/Michaela Říhová

Jenom obávaný útočník Ruud van Nistelrooij se na pár okamžiků před kamerami zastavil. "Sparta? Slušný tým, musíme se na ní dobře připravit. Bude to těžký zápas," vykouzlil tradiční zdvořilostní formulku zázračný Nizozemec.

Fotbalisté Manchesteru se rychle uvelebili v autobusu a společně čekali na posledního opozdilce - kouče Sira Alexe Fergusona, který za svým týmem dorazil v nažehleném obleku až po dvaceti minutách.

Ryšavý Paul Scholes v zajetí lovců autogramů. Foto: Právo/Michaela Říhová

Bílofialový autobus s plzeňskou poznávací značkou se pak s policejním doprovodem z Ruzyně rychle prokousal až do centra Prahy. Početné publikum sledovalo i příjezd mužstva k pětihvězdičkovému hotelu Four Seasons, kde se celá výprava ubytovala.

Reklama

Související témata: