Hlavní obsah

Triumf Chelsea? Z toho mají radost jen její fanoušci, rýpl si legendární Cruyff

Amsterdam

Ligu mistrů sice vyhráli, za svou defenzivní a destruktivní taktiku však fotbalisté londýnské Chelsea sklízejí nejen mezi fanoušky opovržení. Naposledy herní projev v mnichovském finále zkritizoval Johan Cruyff. Nizozemská legenda dokonce prohlásila: "Radši nemít trofej, než ji vyhrát takovýmto stylem."

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Chelsea slaví triumf v Lize mistrů.

Článek

Už v semifinále byla Chelsea pod drtivým tlakem, postup do finále ale nakonec vyválčila. Podobný průběh mělo i sobotní vyvrcholení nejprestižnější klubové fotbalové soutěže v Mnichově. Domácí Bayern diktoval tempo hry, jen na rohy vyhrál 15:1, po penaltovém rozstřelu se ale nakonec radoval tým okolo Petra Čecha.

„Z toho mají radost snad jen fanoušci Chelsea. Nikdo jiný s výsledkem finále spokojený být nemůže," rýpl si Cruyff v rozhovoru pro nizozemský deník De Telegraaf do Di Matteova mužstva. „Nejvíc mi vadí, že mužstvo, které nepředvede vůbec nic, nakonec vyhraje," dodává.

Dokázala by však Chelsea Ligu mistrů opanovat, kdyby se stejně jako její soupeři uchýlila k ofenzivnímu pojetí? Neskončila by pak sezóna fiaskem? „I tak bych si vybral kroky, které podnikáme v Ajaxu (Cruyff je v amsterdamském celku členem dozorčí rady - pozn. aut.). Tedy v souladu s fotbalovostí, kterou všichni chceme vidět," stojí si za svým.

„A kdyby to nakonec znamenalo neúspěch v Lize mistrů? Pořád lepší než ji vyhrát tímto způsobem."

Reklama

Související témata: