Hlavní obsah

Dortmundu se ještě nestalo, aby nedal v Lize mistrů gól. Až Málaga ho zkrotila

Málaga/Praha

Ve třech čtvrtfinálových duelech góly padaly, jen zápas v Málaze skončil bezbrankovou remízou. Zase až takový div to není, neboť pátý klub španělské ligy má na propracované defenzívě svou hru založenou. Při tažení do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů udržela Málaga nulu již posedmé, ve španělské lize se pak pyšní společně s Realem Madrid druhou nejlepší obranou. V devětadvaceti kolech inkasovala jen 28 gólů. „Doufám, že jsem i tentokrát pomohl vychytanou nulou svému týmu k postupu,“ naznačil brankář Málagy Caballero, že i v duelu s Dortmundem bylo prvořadým cílem domácích neinkasovat.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kouč Málagy Manuel Pellegrini byl s bezgólovou remízou spokojen.

Článek
Fotogalerie

Chilský kouč ve službách Málagy Manuel Pellegrini si byl ofenzivní síly německého soupeře až příliš dobře vědom. Vždyť Dortumundu se v letošním ročníku Ligy mistrů ještě nestalo, aby vyšel střelecky naprázdno. Až dosud dal v každém zápase gól a to bez ohledu na to, zda hrál doma či venku.

Prosadili se všude, připomínal trenér

„Vstřelil čtyři góly na hřišti Ajaxu, skóroval na Realu i Manchesteru City, takže jsme si museli dávat na jeho útočnou sílu velký pozor. Neinkasovat pro nás bylo důležité," kvitoval Pellegrini, že jeho svěřenci eliminovali Lewandowského, Reuse, Götze a spol. Přitom stále ještě úřadující německý mistr šance měl, jenže zmiňovaní hráči se v koncovce trápili. A když už se ke střelbě přece jen dostali, likvidoval jejich pokusy výtečný domácí gólman Willy Caballero.

„Škoda několika nevyužitých dobrých příležitostí, ale s bezgólovou remízou mohu žít. Víme teď o Málaze víc než před prvním čtvrtfinálovým utkáním a v odvetě toho budeme chtít využít,"  nechal se slyšet trenér Dortmundu Jürgen Klopp.

Kouč Borussie: Jen základní krok. Nic víc

„Bude to ovšem hodně těžký duel, protože Španělé hrají velice organizovaně. Proto se budeme muset doma hodně zlepšit hlavně v ofenzívě, abychom mohli pomýšlet na semifinále. Bezbrankovou remízou v Málaze jsme udělali jen základní krok. Nic víc," přidával okamžitě.

I domácí kouč Pellegrini je přesvědčený, že nerozhodný výsledek nic neřeší a šance jsou pro oba celky dál otevřené. A to přesto, že se v odvetě bude muset obejít bez vykartovaného Brazilce Weligtona  a svého krajana Iturry. „Oba jsou pro nás velice důležití, ale budeme je muset nahradit. Pro mě je ovšem podstatné, že kartě unikl a tudíž může hrát Demichelis," přiznával, že navzdory těžkostem se sestavou s myšlenkou na postup do semifinále dál koketuje.

Reklama

Související témata: