Hlavní obsah

Loučící se Vrba porušil přísahu, neboť zase vystřihl kotoul. A u reprezentace slíbil dokonce dva

Plzeň

Jasně že neodolal. Po postupu do Ligy mistrů přes Maribor se sice zapřísahal, že už žádné akrobatické kousky na trávníku předvádět nebude, jenže v panující úterní euforii přísahu porušil. „Nemohl jsem odolat. Hráči i diváci si to prostě zasloužili,“ vysvětloval plzeňský trenér Pavel Vrba, proč se i on nechal po výhře nad CSKA Moskva a postupu své, v tu chvíli už bývalé, Viktorie strhnout a přímo na hřišti svůj vyhlášený kotoul vzad vyšvihl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba se loučí s fanoušky po vítězném utkání Ligy mistrů nad CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

A nemusel by být rozhodně poslední. I ve službách reprezentace ho prý klidně její nový trenér předvede. „Pokud budou fanoušci národního mužstva stejně úžasní, jako ti plzeňští, proč ne? Nevidím důvod, proč bych v případě postupu na EURO neudělal klidně i dva kotouly za sebou," slíbil Pavel Vrba, že i u reprezentace se bude činit.

Trenérova vzpomínka na celý život

A možná ještě víc než v Plzni, i když jeho báječnou pětiletku završenou i do třetice účastí na jarní evropské pohárové scéně těžko někdo a něco překoná.

„Však to také byla úžasná tečka, na kterou bude Plzeň vzpomínat hodně dlouho a já pak celý život," glosoval  Pavel Vrba hektický závěr konfrontace s ruským mistrem završený vítěznou, a tudíž i postupovou trefou střídajícího Wágnera v poslední minutě.

"Za ni ale patří velký dík Bakošovi, který před gólmanem vyklidil prostor. Trenér mě ostatně posílal na hřiště s tím, abych branku vstřelil a já věřil, že ji dám," halasil šťastný střelec vítězného gólu Wágner.

„Pomohlo nám vyloučení Dzagojeva, stejně jako změny, které jsme v sestavě udělali," připomínal Vrba dramatický závěr, v němž se skóre otočilo na plzeňskou stranu a znamenalo tudíž přestup do Evropské ligy. A dokonce potřetí v řadě.

Postup ze všech nejcennější

„Určitě nejcennější postup už vzhledem k soupeřům, které jsme ve skupině měli. Po losu se o nás mluvilo jako o těch, kteří ze skupiny nemohou postoupit, a my to přesto svedli. A dokonce na úkor soupeře, který figuroval ve druhém výkonnostním koši a jenž je svým rozpočtem a vůbec možnosti úplně jinde než my," připomínal loučící se plzeňský kouč, že jeho tým nakonec favorizované CSKA Moskva ve skupině předstihl a z pohárové Evropy vyřadil.

Však se také budoucí plzeňský kouč Dušan Uhrin junior na tribuně spokojeně usmíval. Od Vrby převezeme tým, který sice v domácí lize figuruje na druhé příčce, ale v Evropské lize účinkuje dál.

„Nebudu se pouštět to spekulací, kdo se stane novým trenérem Viktorie. Pokud mě ale nový trenér požádá o informace a poznatky, není důvod, abych mu je nepředal," nehodla Vrba potvrdit, zda se jeho nástupcem skutečně stane mladý Uhrin.

Nikdo mu to za zlé neměl. Proč také, když se loučil s Plzní tak velkolepě?! Třetím postupem do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy v řadě.

Reklama

Související témata: