Hlavní obsah

Hráli jsme skvěle, chválil trenér Klopp výkon Dortmundu. Petrohrad doufá v zázrak

Praha

Téměř dokonalý výkon předvedli podle trenéra Jürgena Kloppa v úterním osmifinále Ligy mistrů fotbalisté Dortmundu. Zápas na hřišti Zenitu Petrorad začali finalisté minulého ročníku dvěma góly v rozmezí 70 sekund a nakonec si do domácí odvety z Ruska odvezli výhru 4:2.

Foto: Stringer/russia, Reuters

Fotbalisté Dortmundu Lukasz Piszczek (druhý zprava) a Robert Lewandowski (č. 9) se radují z gólu na hřišti Zenitu Petrohrad.

Článek

"Hráli jsme skvěle, o tom není pochyb," citoval Kloppa web UEFA. "Vím, že hráči mají charakter, takže po sobotní ligové prohře s Hamburkem (0:3) bylo snadné je nabudit. Nakonec jsme odehráli takřka dokonalý zápas," dodal.

Dortmund vedl už v páté minutě zásluhou branek Henricha Mchitarjana a Marca Reuse. "Chtěli jsme hrát fotbal, ale ty dva rychlé góly nám udělaly čáru přes rozpočet a v podstatě rozhodly zápas," uvedl trenér Zenitu Luciano Spalletti.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Petrohrad, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu utkání po dvouměsíční zimní přestávce, navíc po čtvrthodině hry přišel kvůli zranění o Andreje Aršavina. "Má problémy se stehenním svalem," prohlásil italský kouč.

Zenit přesto dokázal dvakrát snížit na rozdíl jediného gólu, v obou případech ale pohotově odpověděl útočník Borussie Robert Lewandowski. "Na obdržené branky jsme zareagovali ukázkově. Přiznám se, že tak dobrý výkon jsem nečekal," přidal Klopp.

"Za stavu 3:2 jsme věřili, že to udržíme a bude nám tak v Německu stačit výhra 2:0, ale dostali jsme další gól z protiútoku," řekl záložník Petrohradu Anatolij Timoščuk. "Teď musíme v Dortmundu zvítězit 3:0, ale ve fotbale se už staly podivnější věci. Takže budeme doufat v zázrak," prohlásil.

Reklama

Související témata: