Hlavní obsah

Colorado sérii ukončit nedokázalo

NEW YORK

Jediné vítězství chybělo v sobotu hokejistům Colorada k tomu, aby mohli ukončit sérii s Minnesotou. Český hokejový obránce Filip Kuba ale pomohl Minnesotě svou druhou brankou v letošním play off zdolat Colorado 3:2. Wilds tak odvrátili hrozbu vyřazení, i když Colorado nadále dělí od postupu do 2. kola jediné vítězství.

Foto: ČTK/AP

Brankář týmu Colorado Avalanche Patrick Roy odráží ve třetí třetině střelu pravého křídla týmu Minnesota Wild Mariána Gaborika

Článek

Existenční utkání hrála Minnesota ve velkém stylu a po dvou třetinách vedla už 3:0. Na Mitchellův gól z první třetiny navázal v přesilovce Kuba, který bombou od kruhů dorazil odražený puk. Vítěznou branku vstřelil Pascal Dupuis.

Coloradu se v závěrečné části podařilo jen snížit. "Myslel jsem, že dnes postoupíme, ale hráli jsme mdle a Minnesota toho dokázala využít. Když jsme se do toho konečně opřeli, bylo už pozdě," pravil zklamaný trenér Colorada Tony Granato.

Dallas přešel přes Edmonton

Šestkrát proti sobě v playoff stály týmy z Edmontonu a Dallasu a pětkrát postoupili Stars. Naposledy se jim to podařilo v sobotu, kdy si v šestém zápase poradili s Oilers 3:2 a vyhráli sérii 4:2.

Texaský tým vedl od první minuty gólem Younga. V první třetině ještě zvýšil Boucher a s domácími to vypadalo hodně zle. Edmonton se však vzchopil a dokázal srovnat. O výsledku rozhodla znovu dvojice Zubov - Modano. Prvně jmenovaný přihrál a americký útočník vstřelil svůj čtvrtý gól v sérii.

"Chtěli jsme co nejdříve rozhodnout. Ztráta dvougólového vedení nebyla součástí plánu," usmíval se po zápase kouč Dallasu Dave Tippett, jehož tým se ve druhém kole utká s Anaheimem.

Philadelphii chybí k postupu jedna výhra

Po dvou dlouhých prodlouženích přišel v sérii mezi Philadelphií a Torontem zápas, který trval jen 60 minut. Domácí Flyers v něm dokázali zvítězit 4:1 a vedou v sérii 3:2. Největší zásluhu na sobotním vítězství má finský útočník Sami Kapanen, který dal dva góly.

Vítězný ale vsítil po chybě Tomáše Kaberleho ruský obránce Dimitrij Juškevič. Za stavu 1:1 ztratil Kaberle puk za vlastní brankou a Jeremy Roenick jej předložil Juškevičovi jako na podnose. "Snažil jsem se podržet puk, ale ten skončil v brance," řekl zklamaně Kaberle. "Nakonec to byl rozhodující okamžik zápasu. Je to těžké. Nezbývá mi nic jiného než na to zapomenout a soustředit se na další utkání."

Výborně zachytal Roman Čechmánek, kterému vydatně pomáhaly i tyčky. I když měl jen 22 zásahů, v pravý moment mužstvo podržel domácí trenér s ním byl spokojen. "Celý zápas chytal skvěle. Byl opravdu výborný," chválil Ken Hitchcock českého gólmana.

Reklama

Související témata: