Hlavní obsah

Artmedia chce v Lize mistrů obrat favority o body

BRATISLAVA

Neudělat si ostudu a sebrat body favorizovaným soupeřům. S takovýmto předsevzetím vstoupí Artmedia Bratislava do bojů v Lize mistrů, kde ji los za soupeře ve skupině H přidělil Inter Milán, FC Porto a Glasgow Rangers. V klubu věří, že nenapodobí výsledky 1. FC Košice, kteří před osmi lety v Lize mistrů nezískali ani bod.

Článek

Naopak doufají, že se blýsknou proti Glasgowu Rangers a připraví mu podobné překvapení jako městskému rivalovi Celtiku v 2. předkole. Tehdy Artmedia doma senzačně vyhrála 5:0 a v postupu jí nezabránila ani prohra 0:4 v Glasgowě.

"Pro nás je velkým úspěchem již to, že jsme se octli v takové společnosti. Slabého soupeře už není. Dostali jsme do skupiny kluby zvučného jména, naši fanoušci se můžou těšit na velké zápasy," cituje manažera bratislavského klubu Petra Kašpara internetový server pravda.sk.

Tchuř si přál souboj s Jankulovskim

Českému záložníkovi Artmedie Danielu Tchuřovi se aspoň částečně splní sen, protože před losem toužil zahrát si v Milánu. Více než Inter si ale přál AC, jehož dres obléká jeho kamarád Marek Jankulovski.

"Aspoň bych si s ním (Jankulovskim) vyměnil dres. Přál jsem si někoho z italské nebo španělské ligy, protože se tam hraje technický fotbal. Uvidíme, co v Lize mistrů dokážeme. V předkolech jsme ale ukázali, že umíme hrát i se silnými soupeři. Věřím, že nějaké body uhrajeme," řekl ČTK Tchuř.

Soupeřů se nelekl ani jeho spoluhráč Ján Ďurica, podle kterého je v silách Artmedie odehrát s vylosovanými soupeři otevřenou partii. Před kamerami televize Joj naznačil, že největším favoritem skupiny bude milánský Inter. Brankář Juraj Čobej prohlásil, že i největší fotbalové hvězdy mají dvě ruce a dvě nohy podobně jako hráči Artmedie.

Reklama