Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Thun - Sparta Praha

BERN

Den zúčtování je tady. Fotbalisté Sparty Praha hrají ve druhém kole Ligy mistrů na hřišti švýcarského FC Thun a po nevydařených zápasech v lize i zpackaném prvním duelu s Ajaxem musí zabrat. Po vyhazovu kapitána Poborského navíc fanoušci hoří nenávistí vůči trenérovi i vedení. Druhé vystoupení Sparty v Lize mistrů můžete na stránkách Sport.cz sledovat v on-line reportáži.

Článek

V souboji s Thunem musí Sparta potvrdit své ambice. Po losu vedení vyhlašovalo, že právě přes švýcarského soka vede cesta do dalšího kola ať už Ligy mistrů či Poháru UEFA. Jenže po událostech posledních dní těžko tvrdit, že favoritem duelu je Sparta a outsiderem Thun. Spíše naopak. "Slovo outsider nemám rád. V Lize mistrů není nikdo takový," říká s úsměvem Hřebík a sype z rukávu statistiky.

Znamená to, že si Sparta přijela pro vítězství? "Jsme dobře připraveni. Cítím, že hráči v těžké atmosféře dobře zvládli zápas s Baníkem," odpoví mnohoznačně Hřebík. Taktika bude stejná jako proti Ajaxu při domácím tristním výkonu odměněném bodem za remízu 1:1.

Liga mistrů on-line na Sport.cz:
Reportáž utkání Thun - Sparta

"Musíme hrát aktivně ve středu pole. To jsme s Amsterdamem nenaplnili," vysvětluje Hřebík a těší ho, že k pokračování miliónové soutěže nemusí jeho tým nastoupit v Praze: "Věřím, že je pro nás výhoda hrát za daných okolností v Thunu. Doma totiž nehrajeme v domácím prostředí."

Hru soupeře dostatečně zanalyzoval. K dispozici má videonahrávku zápasu Arsenal-Thun i poznatky ze vzájemného zápasu v letní přípravě, který vyhrál Thun 2:1. "Ale měli jsme spoustu šancí, což je důležitý ukazatel. Od té doby se jejich hra nezměnila. Minulý týden jsem se při osobním pozorování jen utvrdil, že ve hře nemají nové prvky," říká Hřebík.

Matušovič s otazníkem, Sivok hrát bude 

Možná se bude muset vypořádat s absencí Miroslava Matušoviče, který má ze souboje s Baníkem naražený bok a v neděli vynechal trénink. "Bolí to. Klidně si nechám zraněné místo opíchnout injekcemi, ale kdyby mě to mělo limitovat, nebudu zabírat místo," říká útočník. "V momentální formě je pro nás hodně důležitý," strachuje se Hřebík.

Klidný může být v případě startu Tomáše Sivoka. Jeho zraněný levý kotník už je v pořádku. Dnes nastoupí, navíc poprvé jako kapitán Sparty. "Nemám už odpovědnost jen za sebe, ale za celý tým. Mým úkolem je přinést do mužstva klid," uvědomuje si nelehký úkol 22letý borec.

Domácí fotbalisté, kteří se mohou těšit v historicky prvním vystoupení v Lize mistrů na podporu vyprodaného dvaatřicetitisícového stadiónu, budou postrádat Bernardiho a Gerbera. První má otřes mozku, druhý poraněnou achillovku.

Reklama

Související témata: