Hlavní obsah

Počinali jsme si jako děti, proto jsme byli ztrestáni, přiznal po debaklu kouč Porta

Mnichov/Praha

Hrávali spolu v barvách Barcelony, teď se utkali jako trenéři. A Pep Guardiola připravil svému španělskému kolegovi ve službách Porta hodně krušnou noc. „Do přestávky jsme si počínali jako děti, proto jsme byli ztrestáni,“ přiznával Julen Lopetegui, že si jeho svěřenci ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů výchovnou lekci zasloužili. „V konfrontaci s Bayernem, který je v ofenzivě neskutečně silný, při tolika našich chybách prostě přijít musela.“

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Ricardo Quaresma (vlevo) se raduje společně se svým spoluhráčem Hectorem Herrerou z gólu do sítě Bayernu Mnichov. Jenže výhra v prvním duelu na postup nestačila.

Článek
Fotogalerie

Až do úterního večera kráčel Lopetegui s Portem Ligou mistrů naprosto suverénně. V jedenácti zápasech nenašel přemožitele, i když se do hlavní fáze musel probít přes kvalifikaci. Dokonce i Bayern v prvním čtvrtfinálovém duelu porazil. A hodně slibně, neboť před týdnem zvítězilo Porto nad favorizovaným německým protivníkem 3:1 a dělalo si tudíž velké naděje pro odvetu.

Absencemi chyby neomlouval

„Jenže v ní nám scházeli hned tři hodně důležití hráči," připomínal španělský kouč Porta, že se musel v Mnichově obejít bez Danila, Alexe Sandra a Cristiana Tella.

„Ale ani to neomlouvá chyby, kterých jsme se v prvním poločase dopouštěli. Počínali jsme si jako děti a proto jsme byli potrestáni. Proti soupeři, jako je Bayern, ze sebe musíte vydat to nejlepší po celých devadesát minut. A to jsme nesvedli," neskrýval zklamání, že nadějně rozehranou čtvrtfinálovou partii nedokázal jeho tým proměnit v senzační postup.

Bayern je nejlepší v Evropě

„Podle mého je Bayern momentálně nejlepším evropským týmem. Už vzhledem k extrémně silnému kádru, který má k dispozici. A také zkušenostem, jež má a které se nedají s těmi našimi vůbec srovnávat. Proto nesmíme nést vyřazení zase až tak hořce. Ve druhé půli mnichovské odvety jsme ostatně dokázali, že jsme schopni mnohem lepšího výkonu, než jaký jsme předvedli do přestávky," utěšoval Julen Lopetegui své hráče i sám sebe.

„A hlavně - zažili jsme excelentní sezónu, neboť v jedenácti předchozích zápasech jsme v Lize mistrů neprohráli," vyzdvihoval osmačtyřicetiletý španělský kouč tažení svých svěřenců přes francouzské Lille v kvalifikačním play off až do čtvrtfinále s Bayernem.

„Teď už nám zůstala jen jedna soutěž a ve zbývajících pěti kolech uděláme vše pro to, abychom ji vyhráli," připomínal Lopetegui, že teď se jeho tým soustředí na závěr portugalské ligy, v níž ztrácí na vedoucí Benfiku jen tři body.

Právě s Benfikou se utká už v neděli v Lisabonu a vzájemný souboj s největší pravděpodobností o titulu v portugalské lize rozhodne.

Reklama

Související témata: