Hlavní obsah

Švýcarský tisk se podivuje nad neškodností Sparty

BERN

Švýcarský tisk po postupu Thunu do jarní části Poháru UEFA ani tak neoslavuje svůj tým, jako se spíše podivuje nad neškodností pražské Sparty. Středeční bezbranková remíza v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů podle Blicku nicméně zajistila Švýcarům spravedlivý postup. Třetí místo ve skupině si prý outsider z Thunu zasloužil za křivdu v domácím utkání s Arsenalem, v němž dostal jedinou branku z kontroverzní penalty.

Článek

Zápas na Letné podle švýcarského tisku jen těžko snesl měřítko elitní evropské soutěže. "Sparta Praha proti FC Thun, to byla ofenzivní nemohoucnost proti nechuti útočit," shrnul obraz hry Thuner Tagblatt. "Závan jara pro Thun v mrazivé Praze. Ale naše srdce jeho fotbalisté nepotěšili. Byl to především otřesný zápas, až do konce," napsal Blick.

Neue Zürcher Zeitung se pozastavil nad malou aktivitou na obou stranách. "Sparťané postávali okolo nebo si překáželi v cestě a zdálo se, že čekají na něco, co nepřišlo. Hráči Thunu se omezovali na to, aby nekontrolovaně poletující balón nakopávali velkým obloukem dopředu, kde ho pak obratem poslali zpět."

Tentýž list vypíchl marnost snažení sparťanských útočníků Libora Doška a Miroslava Slepičky, kteří nedokázali využít průniků Tomáše Poláčka. "Poláček se chopil role špílmachra a fotbalisty Thunu svými samostatnými průniky zatlačil do defenzivy. Že z toho nic nebylo, to je vina především strašného útoku Došek, Slepička. Ty Pražané v létě z neznámých důvodů koupili z Liberce a výsledkem je, že Liberec je momentálně ligovým lídrem a Sparta jedenáctá," poznamenal jeho redaktor.

Reklama

Související témata: