Hlavní obsah

Příbram - Benfica 1:1, 3:5 na pen.Další penaltový rozstřel mladíci Příbrami nezvládli a v Lize mistrů končí

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami do 19 let v Lize mistrů juniorů končí. Mladíci středočeského týmu dovedli i osmifinálový zápas prestižní UEFA Youth League do pokutových kopů, když zápas s portugalskou Benfikou Lisabon skončil 1:1. V rozstřelu ale jednou chybovali, a protože hráči z Pyrenejského poloostrova proměnili všech pět pokutových kopů, z postupu do čtvrtfinále se radovala Benfica.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramský útočník Denis Laňka (vlevo) a Aurélio Buta z Benfiky bojují o balón.

Článek
Fotogalerie

Příbram tak přišla o možnost zahrát si ve čtvrtfinále na hřišti Realu Madrid. I tak dosáhla nejlepšího českého výsledku v soutěži.

Příbram v předchozím kole doma vyřadila CSKA Moskva a euforie se přenesla i do dnešního duelu. Fanoušci téměř zaplnili obě hlavní tribuny a hráči se jim odměnili výkonem, za který často sklízeli potlesk. Brzy se do šance dostal agilní Laňka, ale trefil jen brankáře.

Příbramští hráči velmi dobře kombinovali, ale postrádali větší kvalitu ve finální fázi. Navíc útočník Karsten Ayong byl velmi často v ofsajdu. Benfica se spoléhala především na svého nejlepšího hráče Diega Goncalvese, který potvrzoval, že má před sebou velmi slibnou budoucnost. Dobře ho však bránil krajní bek Jan Makoš.

Tečí vyrovnal Ayong

Ve 33. minutě Benfica z první vážnější šance udeřila. Goncalves hlavou přiťukl míč Šarkičovi a ten zblízka dotlačil míč do sítě. Krátce po změně stran mohli hosté zvýšit, jenže Mendesova hlavička po rohu skončila na tyči.

Domácí si pak vytvořili místy drtivý tlak a srovnali, když Januškovu střelu dorážel Hlavatý, sudí však gól kvůli ofsajdu neuznali. Pět minut před koncem už se Příbram prosadila. Centr Hlavatého z přímého kopu tečoval hlavou Ayong a s pomocí břevna rozradostnil zaplněné tribuny.

V rozstřelu byl hned v první sérii blízko úspěšnému zákroku Jedlička, ale míč mu těsně prošel do sítě. Naopak na druhé straně neuspěl kapitán Holý. Ostatní exekutoři se už nemýlili a Benfica tak vybojovala postup.

Osmifinále fotbalové juniorské Ligy mistrů:
1. FK Příbram - Benfica Lisabon 1:1 (0:1), na pen. 3:5
Branky: 85. Ayong - 33. Šarkič. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). Diváci: 6732.
Příbram: Jedlička - Makoš, Chaluš, Holý, Růžek - Hlavatý, Květ, Januška - Laňka, Ayong, Břížďala (58. Červeňák). Trenér: Janota.
Benfica: André Ferreira - Buta, Azemovič, Francisco Ferreira, Amaral - G. Rodrígues, Pereira - Joao Filipe (81. Araujo), Mendes (86. Semedo), Goncalves - Šarkič. Trenér: Tralhao.

Reklama

Související témata: