Hlavní obsah

Dva Češi ve Spartě mají těžkou roli, chápe protagonista expanze sešívaných

Praha

Expanze sešívaných do národního týmu je frontální. Česká fotbalová reprezentace se chystá na start Ligy národů proti Ukrajině a přátelský zápas v Rusku. Pro záložníka Jana Sýkoru je velmi příjemné, že je jedním hned z osmi nominovaných hráčů pražské Slavie. Při neúčasti Baráka a Dočkala má navíc velkou šanci, že nastoupí v základní sestavě. "Vzhledem k absencím asi šanci mám. Ale uvidíme, jestli dostanu šanci a jak se jí chopím. Jsem rád, že v reprezentaci vůbec můžu být, každý sraz si snažím užít," ujišťuje Sýkora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora během přátelského utkání s Litvou.

Článek

Česká fotbalová reprezentace pod nadvládou slávistů

Trenér Karel Jarolím donominoval Michala Trávníka

Patrik Schick se těší na Plzeň

Jak si Jakub Jankto zvyká v novém působišti? Sampdorii Janov?

Prošel jste Spartou, teď ale národnímu týmu vládne Slavia. Můžete si ze sparťanů utahovat...

Zatím žádné fórky na dané téma nepadly. Vlastně na srazu není žádný sparťan, takže si ani nemáme z koho trochu dělat srandu. Ale něco asi ještě padne, nebo se nějaký fórek dočteme. V současné době hrají ve Spartě dva Češi, takže to mají těžké.

Trenér Jarolím nedávno řekl, že Sparta je zajímavá spíš pro rumunskou reprezentaci. Ve Slavii také jeden Rumun je, probírali jste téma s Balutou?

Ne, my tyhle věci v klubu moc neřešíme. Ani nominaci nás Čechů jsme mezi sebou moc neprobírali.

Jak důležitý je zápas s Ukrajinou pro další vývoj Ligy národů?

Jednoznačně je hodně důležité vstoupit do nové soutěže dobře. Výsledek hodně ovlivní další průběh a já věřím, že zápas zvládneme a podaří se nám skupinu vyhrát.

Jak vůbec novou soutěž vnímáte?

Vypadá dobře, protože proti sobě hrají týmy s podobnou výkonností. Navíc je určitě daleko lepší hrát Ligu národů než přátelské zápasy, kde může být menší motivace, i když důležitost je podobná.

Hrát se bude v Uherském Hradišti, jaké s ním máte zkušenosti?

Mně osobně se stadión líbí. Vždycky když se hraje na Moravě, tak přijde hodně lidí. Stadión není úplně velký, tak by asi mělo být vyprodáno.

Reklama