Hlavní obsah

Lyon přehrál Monako a vede o devět bodů

MONAKO

Fotbalisté Lyonu opět zvýšili svůj náskok v čele tabulky francouzské ligy, když v sobotu v 29. kole přehráli Monako na jeho hřišti 3:0. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Abdul Keita z Pobřeží slonoviny. Třetí trefu obstaral brazilský střelec Fred, který na jaře zastiňuje nejlepšího ligového kanonýra Benzemu.

Článek

Všechny tři branky padly v první půli v rozmezí 18 minut. Lyon tak vede o devět bodů před Bordeaux, které však má zápas k dobru. Další týmy z čela tabulky ale ztrácely. Páté Le Mans jen remizovalo s Rennes 1:1, stejně jako sedmý Lorient s Auxerre a třetí Nancy v Sochaux. Po čtyřech bezbrankových remizách z minulého týdne se dnes zrodily pro změnu čtyři nerozhodné výsledky 1:1.

O poslední nesestupové místo soupeří Sochaux a Paris St. Germain. Oba týmy mají stejně bodů a i dnes jejich zápasy jako by si z oka vypadly. Pařížané s osmým Valenciennes už podruhé za sebou prohrávali po vlastním gólu poté, co se dorážka hostujícího Savidana odrazila do sítě od obránce Ceary. Pak sice domácí zatlačili, měli značnou územní převahu, ale gólu se dlouho nemohli dočkat. V tu samou dobu šlo Sochaux překvapivě do vedení na půdě třetího Nancy.

Pak ale přišla 81. minuta a v obou utkáních bylo zase vyrovnáno. V Paříži se položil ostřílený portugalský útočník Pauleta do centru Brazilce Sousy a srovnal, Nancy zase zachránil alespoň bod jeho marocký odchovanec Monsef Zerka, který přesnou dorážkou ukončil zmatky před brankou domácích. Sochaux i Paříž tak i nadále dělí jen skóre.

Pěti góly do sítě Caen se blýskli hráči Lille a v zahuštěném středu tabulky se posunuli o čtyři místa dopředu. Dvěma góly se blýskl Švýcar Lichtsteiner, který se odvděčil trenéru Puelovi za přesun z obrany až na post ofenzivního křídla. Caen o poločase třikrát prostřídalo, ale místo tlaku a vyrovnání se dočkalo debaklu. Po hodině hry putoval ze hřiště vyloučený brankář Caen Costill a do branky musel útočník Compan, který inkasoval ještě třikrát.

Francie - 29. kolo
Le Mans - Rennes 1:1 (49. De Melo - 38. Thomert), Lille - Caen 5:0 (34. a 90. Lichtsteiner, 44. a 62. z pen. Cabaye, 89. Frau), Lorient - Auxerre 1:1 (74. Safi - 73. Jaurés z pen.), Mety - Nice 1:2 (47. Pjanič z pen. - 41. Bamogo, 54. Ederson), Monako - Lyon 0:3 (20. a 38. Keita, 34. Fred), Paris St. Germain - Valenciennes 1:1 (81. Pauleta - 52. vlastní Ceara), Sochaux - Nancy 1:1 (53. Erding - 81. Zerka), St. Etienne - Toulouse 0:0.

Reklama

Související témata: