Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdy Realu Ronaldo, Casillas, Özil a další tipují mistra Evropy

Madrid

Obhájí Španělsko primát na nadcházejícím evropském šampionátu? Nebo je na pomyslném trůně vystřídá silné Nizozemsko, které před dvěma lety dokráčelo až do finále mistrovství světa? Nebo se snad dočká Portugalec Cristiano Ronaldo velkého úspěchu i se svým národním celkem? Anebo nakonec překvapí jeden z týmů, od nichž se to tolik nečeká? Hvězdy Realu Madrid Casillas, Alonso, Ramos, Ronaldo, Benzema a Arbeola vám nabízejí své tipy.

Hráči Realu Madrid o EURU 2012

 
Článek

Hvězdy španělského mistra nejdříve odpovídaly na zvídavý dotaz, jak vidí šance svého reprezentačního celku. Brankář a kapitán obhájců trofeje ze Španělska Iker Casillas se obává toho, že budou soupeři na jeho celek znát recept. „Před čtyřmi lety jsme všechny překvapili. Teď ale náš tým všichni znají," svěřil se.

„Myslím, že jako mistři Evropy to budeme mít velmi těžké," souhlasí s brankářem Xabi Alonso. Obtížná práce čeká tým z Pyrenejského poloostrova i podle Sergia Ramose. „Máme štítek mistrů světových i evropských šampiónů, lidé a média nás proto budou považovat za favority."

Po klubových úspěších touží Cristiano Ronaldo po zisku nějaké trofeje také v národním dresu. „Klíčové bude probojovat se do vyřazovacích bojů. Jsme ve velmi těžké skupině, ve skupině smrti s Nizozemskem, Německem a Dánskem," je si útočník Bílého baletu vědom, jak náročná práce ho v Polsku a na Ukrajině čeká.

Benzema: Francie chce vyhrát všechny zápasy

Na titul si po odmlce brousí zuby také Francie. „Na turnaji je hodně týmů, které hrají dobře. Máme nově sestavený tým, ale jako vždycky hodláme vyhrát všechny zápasy," vypráví Karim Benzema. Mezi široký okruh favoritů patří i Německo. „Vždycky musíme dojít do semifinále nebo finále, a v tom jsme zklamali. Nyní máme mladý tým s chutí všechno vyhrát," těší se Mesut Özil.

A který tým se tedy bude nakonec radovat z titulu? Casillas tipuje právě Němce. „Mají kvalitní tým, což ukázali v minulých letech. A pak Nizozemsko, které se probojovalo do finále mistrovství světa," soudí jednatřicetiletý gólman. Nizozemce pasuje za favorita také Özil: „Nizozemci jsou favority a samozřejmě Španělsko. Ale jsem přesvědčen, že mistrovství Evropy můžeme vyhrát i my," prohlásil Němec.

Ronaldův tip bez překvapení

Se svým spoluhráčem souhlasí i největší hvězda Realu Ronaldo. „Myslím, že nikoho nepřekvapí, že mezi favority bude Španělsko," prohlásil. Naopak Ramos a Alonso tipují, že právě Portugalsko dojde na turnaji daleko. „Portugalsko. Mají úžasné hráče vysoké kvality," prohlásil Ramos.

Pro vyhýbavou odpověď sáhl Álvaro Arbeola. „Je velmi obtížné vybrat jeden tým. Myslím, že na téměř každém šampionátu překvapí nějaký celek, od něhož lidé neočekávali, že by se mohl propracovat do vyřazovacích bojů," prohlásil.

Podle sázkových kanceláří je hlavním favoritem Španělsko, následují Německo, Nizozemsko a Anglie. Český tým mezi favority turnaje není, na celkové vítězství mu nejvyšší kurz přisoudil Bwin (67:1).

Tipy sázkových kanceláří na vítěze Eura 2012:
Bwin: Španělsko 3,75:1, Německo 3,75:1, Nizozemsko 8:1, Francie 12,5:1, Itálie 13:1...Česko 67:1.
Tipsort: Španělsko 3,5:1, Německo 4:1, Nizozemsko 8:1, Anglie 12:1, Francie 12:1...Česko 60:1.
Fortuna: Španělsko 3:5:1, Německo 4:1, Nizozemsko 7:1, Francie 12:1, Anglie a Itálie 13:1...Česko 55:1.

Reklama

Související témata: