Hlavní obsah

Střecha varšavského stadiónu bude otevřená, hráčům docházel dech

Varšava

Fotbalisté hrající mistrovství Evropy na novém Národním stadiónu ve Varšavě si mohou oddychnout, že je čekají lepší podmínky, než měli v zahajovacím duelu domácí Poláci a Řekové. Pod zataženou střechou kvůli obavám z bouřky se údajně cítili jako v sauně. Pro další zápasy proto už bude z nařízení UEFA aréna otevřená.

Foto: www.uefa.com

Fotbalový stadión ve Varšavě

Článek

"Podmínky byly náročné, určitě to hráče v takové sauně stálo moc sil. I já sám jsem na lavičce cítil, že bylo velmi teplo," řekl trenér polské reprezentace Franciszek Smuda. Jeho svěřenci měli v prvním poločase převahu, ale po přestávce jako by jim došel dech a remizovali 1:1.

Podmínky kritizovali všichni. K hráčům se připojili diváci i novináři. UEFA se hájila, že střecha byla zatažená, protože před zápasem přišla bouřka, takže chtěla zahajovací ceremoniál i samotný zápas před ní ochránit. "Pokud se nestane něco mimořádného, střecha už bude otevřená," potvrdil mluvčí UEFA Robert Faulkner.

Varšavský stadión přivítá druhý zápas v úterý, Poláci v něm budou hostit Rusko. V sobotu se v tamní aréně utkají Rusové s Řeky. Čeští fotbalisté hrající ve stejné skupině nastupují ve Vratislavi. V metropoli se pak odehraje i jedno čtvrtfinále a semifinále.

Reklama

Související témata: