Hlavní obsah

Češi vypadnou až ve čtvrtfinále, věří třináctiletý Patrik, který rozhodčímu přinese míč

Vratislav

Taktiku má zcela jednoduchou. Hlavně nezakopnout... Francouzský rozhodčí Lannoy nemůže zahájit duel českých fotbalistů s řeckými dříve, než mu Patrik Žitný přinese na trávník Městského stadiónu ve Vratislavi míč. Třináctiletý nadaný fotbalista si na EURO 2012 splní velký sen, stane se jedním z aktérů šampionátu. Je samozřejmě nervózní, nerad by na své krátké cestě do středového kruhu něco pokazil...

Foto: Sport.cz

Třináctiletý Patrik Žitný, jemuž se ve Vratislavi splní velký sen...

Článek

Jiné šťastné děti doprovázejí hráče na plochu, on zase vystoupí v roli výlučného sólisty. Patrik Žitný vyhrál soutěž „Přines míč do hry", která probíhala na facebooku Kia Motors Czech. Natěšený klučina přinese těsně před zahájením zápasu české reprezentace proti Řecku oficiální míč a předá ho ve středovém kruhu hlavnímu rozhodčímu na zahajovací výkop. To vše před zraky celého stadiónu a miliónů diváků u televizních obrazovek.

„Jsem z toho docela nervózní. Bojím se, abych někde nezakopl," usmívá se Patrik. Má samozřejmě velikou radost a je moc rád, že ho maminka do soutěže přihlásila.

„Doufám, že Češi postoupí ze skupiny, ale ve čtvrtfinále asi vypadnou. Věřím, že dojdou co nejdál," říká Patrik. Mezi jeho fotbalové vzory patří Tomáš Rosický, Andrej Aršavin a Cristiano Ronaldo. Sám by pak chtěl hrát za Arsenal, který je jeho nejoblíbenějším fotbalovým klubem. Právě fotografie z Arsenalu, kde byl s tatínkem na prohlídce stadiónu, mu přinesla jeho vysněnou výhru.

Patrik se věnuje fotbalu od tří let a získal již řadu ocenění, mimo jiné se pyšní titulem nejlepšího střelce na mistrovství republiky. Fotbalistou je tělem i duší. To se projevilo na jeho fanouškovské fotografii, díky níž soutěž vyhrál. Ze všech soutěžících vybrali fanoušci Kia na facebooku svými hlasy právě jeho.

Reklama

Související témata: