Hlavní obsah

Hodně jsme trpěli, připustili Španělé po postupu do čtvrtfinále

Gdaňsk

Obhájci titulu fotbalisté Španělska se na evropském šampionátu nečekaně nadřeli na postup a dokonce se v pondělí večer ocitli jediný gól od vyřazení. V posledním utkání skupiny C dlouho hráli s Chorvatskem bez branek a pokud by prohráli, s turnajem by se senzačně loučili. Španělé připustili, že hodně trpěli, těžce vybojovaná výhra 1:0 znamenající postup do čtvrtfinále prý ale dodá mužstvu další porci sebevědomí.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Španěl David Silva bojuje o míč s Ivanem Striničem.

Článek

"Hodně jsme trpěli. Chorvaté byli výborní, mají mladé a velmi talentované hráče. My nejsme stroje. Museli jsme být hodně trpěliví a čekat na svou šanci, která přišla v závěru," řekl záložník Barcelony Andrés Iniesta, který v 88. minutě přihrál na vítězný gól Jesúsi Navasovi.

Kouč Vicente del Bosque připustil, že od svého týmu čekal více. "Soupeř uzavřel prostory a to nám způsobilo mnoho problémů. Myslel jsem, že budeme lepším týmem. Tolik se nám nedařil první dotek a to způsobilo, že hra byla pomalejší," prohlásil Del Bosque.

Casillas opouštěl trávník šťastný

Kritickou chvíli přestáli Španělé po hodině hry. Na zadní tyči trestuhodně zapomněli na Ivana Rakitiče a mohli děkovat pouze svému brankáři Ikeru Casillasovi, že neprohrávali. "Naštěstí jsem šel proti balonu, byl jsem dobře postavený a dokázal jsem hlavičku zastavit," řekl Casillas. "Cítil jsem se v zápase dobře a opouštěl jsem hřiště šťastný," doplnil.

Podle gólmana Realu Madrid není možné, aby Španělsko v každém zápase svého soupeře "přejelo". "Myslím, že to není to samé Španělsko jako na mistrovství světa. A důvod je zřejmý: všichni nás už znají. Když dostane Iniesta nebo Silva míč, stojí kolem nich tři hráči. Všichni vědí, co naši ofenzivní hráči dokážou a dávají si na to velký pozor," prohlásil španělský kapitán.

Vicente del Bosque si pochvaloval, že jeho tým dokázal vyhrát, i když se mu tolik nedařilo. "Výkon jako celek nebyl tak brilantní, přesto jsme dominovali. Pokud nehrajete svůj nejlepší zápas, ale podaří se vám vyhrát, dodá vám to sebedůvěru do dalších zápasů," podotkl jednašedesátiletý trenér. Jeho celek teď čeká na soupeře pro čtvrtfinále - druhý tým ze skupiny D.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Mistrovství Evropy ve fotbale 2012

  • Čtvrtfinále

  • 21.06.12      20 : 45
    Česká republika Česko Portugalsko Portugalsko
    0 : 1
  • 23.06.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Francie Francie
    2 : 0
  • 22.06.12      20 : 45
    Německo Německo Řecko Řecko
    4 : 2
  • 24.06.12      20 : 45
    Anglie Anglie Itálie Itálie
    0 : 1
    po penaltách
  • Semifinále

  • 27.06.12      20 : 45
    Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
    0 : 1
    po penaltách
  • 28.06.12      20 : 45
    Německo Německo Itálie Itálie
    1 : 2
  • Finále

  • 01.07.12      20 : 45
    Španělsko Španělsko Itálie Itálie
    4 : 0