Hlavní obsah

Rosický varuje před svým kámošem: Van Persie dává góly ze všeho

Praha

Příprava skončila, všechny maléry se už budou platit bodovou ztrátou. Kapitán Tomáš Rosický vede fotbalovou reprezentaci do kvalifikace EURO 2016, která startuje úterním duelem s Nizozemskem. Většina fanoušků pochybuje, že Češi najdou na velkého favorita účinný recept. „Jaké zbraně chystáme? To by vám trenér mohl rovnou říci taktiku, jak chceme hrát. A to vám asi neřekne,“ usmál se Rosický před pondělním tréninkem na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický během utkání s USA.

Článek
Fotogalerie

Vadí vám, že skupinu startujete právě s jejím největším favoritem?

Upřímně, to je mi úplně jedno.

V jaké formě podle vás Holanďani přijeli?

Měli jsme u videa rozbor jejich hry. Snažili jsme se něco vysledovat z jejich posledního zápasu v Itálii. Byl však poznamenaný tím, že od 10. minuty hráli o deseti. Trenér se nám snažil představit soupeře celkově. Mají samozřejmě silné individuality, jakými jsou Van Persie či Sneijder. Bude to krásný zápas s velkými hráči. Diváci i my se máme na co těšit.

Z Anglie moc dobře znáte Van Persieho. Poradíte spoluhráčům, jak na něj?

Těžko něco klukům radit. Je to komplexní útočník, dá vám gól ze všeho. Levou, pravou, hlavou. Má skvělý výběr místa. Přes pět let jsme spolu byli v Arsenalu, vždycky jsem s ním rád hrál. Od něj nám zítra hrozí velké nebezpečí.

Berete na úvod kvalifikace i remízu?

Do každého zápasu jdete vyhrát. Nezažil jsem žádný, že jsem předem chtěl brát remízu. Podle vývoje se o tom zítra můžeme pobavit. Ale každé utkání přece chcete vyhrát.

Z kvalifikace poprvé postoupí na EURO třiadvacet týmů. Je pro vás tedy postup povinností?

Těžko říci. Naše skupina je velmi zajímavá. Nizozemsko, Turecko, viděli jste, jak hrál minulou kvalifikaci Island. Není to alibi, ale každý zápas bude těžký. Týmy se vyrovnávají, teď třeba Albánie vyhrála v Portugalsku.

Minulý týden jste prohráli s Američany. Zlepšíte se?

Ukáže se až na hřišti. Ale po neúspěšném utkání jsme se samozřejmě snažili na mnohém zapracovat. Ne že bychom chtěli s Američany prohrát, ale někdy je i porážka lepší, ukáže vám nedostatky. Víme, kde jsme dělali chyby, a hodně jsme na jejich odstranění pracovali.

Zápas ČR - Nizozemsko se hraje v úterý 9. září od 20:45 v Praze na Letné, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne zápas kvalifikace o postup na ME 2016 mezi fotbalisty Česka a Nizozemska?
Vyhrají Češi
17 %
Zápas skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Nizozemci
73,1 %
Celkem hlasovalo 22338 čtenářů.

Reklama

Související témata: