Hlavní obsah

Plnit roli favorita? Kdepak, Češi potřebují být outsidery

Praha

Jakmile se dostanou na hrušku do role favoritů, je zle. Jedna z posledních generálek na EURO ve Francii znovu potvrdila, že českým fotbalistům více vyhovuje, když jdou do zápasu jako outsideři. Skotové na letošním šampionátu nebudou, přesto ve čtvrtek dokázali na Letné zvítězit 1:0. Češi doufají, že v úterý se ve Švédsku představí v lepším světle. Favority tam nebudou, stejně jako na ME ve skupině se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká reprezentace před přípravným utkáním se Skotskem.

Článek
Fotogalerie

Mizerný zápas bez vstřeleného gólu. Tudy cesta nevede, má trenér Pavel Vrba jasno. A jeho mužstvo také.

„Po inkasovaném gólu přišla spíš křeč a už jsme si žádnou extra šanci nevytvořili. Asi nám opravdu víc vyhovuje role outsidera, když nehrajeme do plných. Takhle mohli Skotové hrát na brejky a sedělo jim to," lituje domácí porážky Pavel Kadeřábek.

„Všichni naši soupeři na šampionátu budou chtít hrát fotbal. Hodně Skotů znám z anglických klubů, hrál jsem s nimi. Nečekal jsem, že až tak zalezou. Otevřený zápas nám určitě víc vyhovuje, než dobývat desetičlenný blok," poukazuje Daniel Pudil.

„Skotové stáli v šesti na vápně, pak se tam těžko dostává. Mít někoho velkého jako Honzu Kollera, bylo by to snazší. Ani se Švédy ale takový zápas nebude. Budou chtít hrát fotbal, to nám bude vyhovovat," dodává Pudil.

Teď už se těší na Zlatana

Podobně to berou ostatní, těší se na duel s Ibrahimovicem a spol. „Atmosféra v mužstvu není po porážce se Skoty až tak špatná. První poločas byl z naší strany docela dobrý. Zlatan je pro Švédy pochopitelně rozdílový hráč, ale neřekl bych, že v porovnání celých týmů budou až takovými favority," míní Theo Gebre Selassie.

Konfrontace se Švédy by měla být podobnější duelům, jež reprezentaci čekají ve Francii. „Španělé určitě nebudou hrát v deseti vzadu a nebudeme do nich celý zápas bušit. Stejně tak Chorvati a Turci," přikyvuje Michal Kadlec.

Národní tým ještě v neděli dopoledne bude trénovat na Strahově, odpoledne pak odletí do Stockholmu. Úterní zápas tam začíná ve 20:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne přípravný zápas mezi Švédskem a Českem?
Vyhraje Švédsko
56,2 %
Utkání skončí remízou
17,9 %
Zvítězí Česko
25,9 %
Celkem hlasovalo 13207 čtenářů.

Reklama