Hlavní obsah

Turci se opájeli vítězstvím nad Čechy. Teď je všechno skvělé, jásali v ulicích

Lens

Už byli na odpis, na jejich tým se po porážkách s Chorvaty a Španěly valila kritika, jenže po úterní výhře nad českou reprezentací zaplavila francouzské Lens turecká euforie. A všechno je rázem jinak.

Reakce tureckých a českých fanoušků po úterním dueluVideo: Novinky/Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci opouštějící stadión po vítězství 2:0 nad výběrem kouče Pavla Vrba už zpackaný úvod šampionátu dávno hodili za hlavu a opájeli se vítězstvím a vidinou na další postup.

„Upřímně, v porovnání s předchozími zápasy jsme byli skvělí. Teď ale musíme čekat na další zápasy, abychom se dozvěděli, zda postoupíme, nebo ne," jásal na kameru agentury Reuters Rusdem Egilmez.

Turci mají na svém kontě tři body, a o tom zda postoupí, či pojedou domů, se rozhodne ve středečních večerních duelech.

Postoupí Turci do osmifinále?

„Tohle byl zápas Turků. Hráli jsme velmi dobře. Všechno je skvělé. Doufám, že se dostaneme do další fáze turnaje, byli bychom velmi šťastní," dodával jiný fanoušek Ozgur Duzcu.

Pokud celek Fatiha Terima nakonec proklouzne do osmifinále, utká se v něm s Walesem. To Česká republika už naopak s jediným bodem na turnaji skončila.

„Hrůza. Je to strašné, prohráli jsme 0:2 a je konec. Jedeme domů, což je velmi smutné," mrzelo českého příznivce Michaela Jeřábka.

Reklama

Související témata: