Hlavní obsah

Piturca věří, že rumunští fotbalisté mohou Čechy porazit

BUKUREŠŤ

Rumunský trenér Victor Piturca očekává, že sobotní kvalifikační zápas jeho týmu s českými fotbalisty bude těžký, věří však, že by jeho svěřenci mohli v Konstance tým Karla Brücknera porazit. A to i přesto, že nemá k dispozici ideální sestavu, jak by si představoval.

Článek

"Zápas bude velmi důležitý ze dvou důvodů. Vyhrajeme-li o dvě branky, získáme opět šanci na kvalifikaci. Je sice malá, ale existuje. Zároveň jakékoli vítězství proti mezinárodně silnému mužstvu může být dobrým východiskem pro budování nové rumunské reprezentace," prohlásil Piturca v rozhovoru, který dnes zveřejnil rumunský list Gazeta Sporturilor.

Kouč připustil, že s výběrem hráčů, které má k dispozici pro sobotní utkání, není "příliš spokojen". Realita je ale taková, že třeba Niculescu, Mitea, Daniel a Marius Niculaeové či Plesan z různých důvodů hrát nemohou.

Jak dopadne sobotní kvalifikační utkání Rumunsko - Česko?
Tipujte v anketě na konci článku!

"Hodně věřím Mutuovi. Je v dobré formě," poznamenal Piturca a prohlásil, že proti Čechům bude jeho mužstvo hrát útočně. "Jsem zastáncem útočné hry. Chceme být ofenzivní, ale systém naší hry proti posledním utkáním asi pozměním," dodal.

Na adresu českého výběru měl Piturca jen slova chvály. "Ačkoli se Pavel Nedvěd stáhl, ostatní hráči nadále tvoří velké mužstvo, dnes jsou čtvrtí na světě. Neříkám to proto, abych si předem připravoval terén pro omluvu případného neúspěchu, ale Češi jsou skutečně velmi silní," řekl novinářům rumunský trenér. Za hlavní přednosti soupeře přitom považuje disciplinované plnění taktických úkolů, agresivitu a mimořádnou sehranost.

Rumunský národní tým přijel do Konstance už v pondělí odpoledne a večer si lehce zatrénoval na stadionu, kde se v sobotu bude hrát. Rumuni jsou ubytováni v luxusním hotelu Rex v letovisku Mamaia, kde loni v květnu při návštěvě Rumunska bydlel i český prezident Václav Klaus. Český tým bude bydlet na stejném místě v hotelu Iaki, který patří do sítě hotelů ve vlastnictví slavného rumunského internacionála Gheorghe Hagiho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.