Hlavní obsah

Fotbalistům bylo Šmicra líto

PRAHA

Jen těžko se vyrovnávali fotbaloví reprezentanti s tím, že jim na šampionátu bude chybět jeden z tahounů a velký kamarád. Vladimíra Šmicra nepustí do Německa zranění. "Je to obrovská ztráta. Šmíca je strašně důležitý hráč na hřišti i v kabině," posteskl si po čtvrtečním tréninku Tomáš Rosický.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

"Moc mě to mrzí, musí to pro něj být hrozné. Dokážu se do toho vžít. Je to skvělý kluk i fotbalista, měl asi poslední šanci si na mistrovství světa zahrát a přijde o to," říkala nová posila Arsenalu.

"Každý mu popřál, ať se drží, v takové chvíli je těžké něco říkat. Holt nám nezbývá nic jiného, než si tam poradit bez Vládi," přidal Rosický.

Pocity zklamání zažíval i obránce Tomáš Ujfaluši. "Velká rána pro tým," komentoval Šmicrovu ztrátu. "Šmíca je tahoun po všech stránkách, kamarád, který nezkazí žádnou legraci. Právě on se svým gólem v baráži v Norsku významně podílel na našem postupu a teď na šampionát nemůže," prozrazoval Ujfaluši.

Muž výjimečných okamžiků

Neradostnou zprávu musel skousnout i trenér Karel Brückner. "Vláďa je muž výjimečných okamžiků. Jemu můžeme hodně děkovat za to, že na mistrovství světa vůbec jsme. Ale s tím zraněním to bylo trápení, neléčilo se to tak rychle, jak bylo potřeba," řekl kouč.

Opačné pocity zažíval Libor Sionko. Jede na šampionát jako platný člen týmu, ale na druhou stranu kvůli zranění kamaráda. "Pro mě je to dobrá zpráva, jedu na turnaj. Ale horší to je pro Vláďu, prožívá smutné chvíle," uvedl záložník, který musí odložit stěhování z Vídně do Glasgow.

Jako první hlásil radostnou zprávu manželce. "Samozřejmě má radost, je to vrchol mé kariéry. Po té neúspěšné baráži před minulým mistrovstvím světa mě napadaly různé myšlenky, ale jsem šťastný, že se toho nakonec dočkám," řekl Sionko.

Reklama