Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Španělsko - Ukrajina

LIPSKO

Bez svých nejslavnějších útočníků a obvyklých kapitánů proti sobě s největší pravděpodobností ve středu v Lipsku nastoupí fotbalisté Španělska a Ukrajiny. Zatímco Raúl je zdravý, jen se zřejmě nevejde do základní sestavy, Andrej Ševčenko přijde o premiéru své země na mistrovství světa kvůli zranění kolena. Trenér Oleg Blochin však prý rozhodne až hodinu před zápasem.

Článek

Je to citelná ztráta pro klání obou favoritů skupiny H, duel těchto dvou mimořádných kanonýrů měl být ozdobou šampionátu. Ševčenko svou účast v prvním zápase prakticky odepsal. "Cítím se docela dobře, jenže ještě se musím dostat do kondice. Nemyslím na první zápas, ale na ty následující," řekl předloňský vítěz Zlatého míče. Po delší pauze nastoupil až na závěr čtvrteční poslední přípravy před šampionátem a na výhře 3:0 nad Lucemburskem se podílel jedním gólem.

Španělé zdravotním problémům nové posily Chelsea nevěnovali velkou pozornost. "Ukrajina není jen Ševčenko, má spoustu prvotřídních hráčů. S jejich brejky budeme mít veké starosti," tušil kouč Luís Aragonés.

Jeho svěřenci přijeli do Německa s nejdelší šňůrou neporazitelnosti ze všech 32 účastníků. Naposledy prohráli před 22 zápasy ještě na Euru s Portugalskem. Jenže španělští útočníci mají nyní daleko do optimální formy. Historicky nejlepší střelec a nedotknutelná ikona Raúl zřejmě dokonce ve středu usedne jen mezi náhradníky. Od vážného zranění kolena v říjnu se trefil pouze jednou, což je stejně neobvyklé jako sníh na Sahaře.

Místo něj by měli útok táhnout Torres s Villou, podporováni zezadu Luísem Garcíou. Jenže ani tomuto triu se nevede o nic lépe, ve tří přípravných zápasech tito hráči vstřelili dohromady jediný gól. Villa je objevem minulé sezony, v níž po přestupu do Valencie nastřílel 25 branek. Víc jich měl ve španělské lize na kontě jen Kamerunec Eto'o z Barcelony.

Reklama

Související témata: