Hlavní obsah

Francouzi bránili jako lvi a jsou ve finále

MNICHOV

Fotbalisté Francie porazili v úterním semifinále Portugalsko 1:0 a probojovali se do finále mistrovství světa. Jejich trenér Raymond Domenech tvrdil, že semifinálová bitva byla vyrovnaná. "Portugalsko bylo velmi silným soupeřem, mezi oběma týmy tam nebyl žádný velký rozdíl. My jsme měli štěstí v tom, že jsme dokázali dát gól," řekl Domenech. V neděli se Francouzi utkají o titul s Italy.

Článek

Francouzský trenér byl rád, že jeho tým na mistrovství nerozložila kritika médií. "To nebyl náš problém. My sami jsme moc dobře věděli, čeho jsme schopní," řekl Domenech.

Útočník Thierry Henry, který ve čtvrtfinále proti Brazílii vstřelil rozhodující branku a dnes v semifinále s Portugalskem zařídil klíčovou penaltu, věřil, že vítězná jízda "Modrých" se před finále nezasekne. "Chceme proti Itálii ještě udělat ten poslední krok. Ale teď zažíváme něco úžasného. Ve skupině nám všichni prorokovali konec a teď stojíme ve finále. Máme prostě silný tým," prohlásil Henry. Po úterním utkání chválil hlavně výkon v defenzivě. "Bránili jsme jako lvi. Na tom, jak bráníme, je vidět naše obrovská touha po úspěchu," dodal Henry.

Stoper Lilian Thuram byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu a teď se těší na své druhé finále světového šampionátu v kariéře. "Je mi sice 34 let, ale cítím se jako desetiletý kluk, který se dívá na mistrovství v televizi a je v naprosté euforii. Do finále jsme chtěli jít od začátku mistrovství, být tam je jako sen. Kdyby se nám to nepovedlo, byla by to pro mě noční můra," řekl Thuram.

Trenér Portugalska Luiz Felipe Scolari označil vítězství Francie za zasloužené. "My jsme na rozdíl od ní nedokázali dát gól. Zkusili jsme úplně všechno, ale bohužel to nestačilo," litoval Scolari.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.