Hlavní obsah

VIDEO: Divácká návštěva byla tristní, mrzelo po utkání se Severními Iry Čecha

Podle kapitána fotbalové reprezentace Petra Čecha mohlo být ze strany českých fanoušků rozloučení s kvalifikací o postup na mistrovství světa do Afriky sehráno v důstojnějším duchu. Brankáře Chelsea mrzelo, že i přes teoretickou naději na postup na světový šampionát udělali ve středu v Edenu Severním Irům domácí kulisu právě hostující fandové. „Těžko se mi k tomu něco říká. Je to tristní,“ okomentoval počet 8002 diváků Čech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech

Článek

Jaký byl podle vás poslední zápas v nevydařené kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010?

Jednoduchý určitě nebyl, soupeř se po trávníku dobře pohyboval, byl organizovaný a uplatňoval na nás hluboký blok, přes který se nám příliš nedařilo dostávat do zakončení. První poločas z našeho pohledu ideální nebyl. Ve druhé půli jsme si už nějaké příležitosti vypracovat dokázali. Několikrát chybělo naší střele jen pár centimetrů.

Těch chybějících pár centimetrů nakonec rozhodlo o tom, že jste se Severními Iry rozešli bez branek. To ale váš záměr nebyl, že?

Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Už kvůli Markovi Jankulovskému, který odehrál svůj poslední reprezentační zápas.

Nakonec vám podle očekávání nepřišel vhod ani duel ze San Marina, kde Slovinci vyhráli 3:0…

Právě. I kdybychom v tomto duelu vyhráli 10:0, tak to nic neřeší.

Fanoušci českého týmu asi taky svou účast na závěrečném duelu kvalifikace moc neřešili. Co říkáte na osm tisíc a dva fandy, kteří se do Edenu vypravili?

Těžko se mi k tomu něco říká. Je to tristní, aby na reprezentační zápas, kdy je ještě alespoň teoretická šance na postup, přišlo tak málo lidí. Z toho ještě dobrých dva až tři tisíce bylo hostů. Jak v tomto duelu, tak proti Polsku bylo hodně nepříjemné hrát na domácím stadiónu v podstatě jako bychom hráli venku. Fanoušci soupeřů měli převahu hlavně hlasovou.

Myslíte, že jste je výkonem proti ostrovanům přiměli k tomu, aby příště na zápas přišli?

Věřím, že ano. Museli vidět náš přístup, který byl zodpovědný. Tomu nebylo co vytknout. Všichni jezdili a odevzdali maximum. Fanoušci by ale měli tým povzbuzovat i v dobách, kdy se příliš nedaří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.