Hlavní obsah

Petr: Byly to nervy, ale ukázali jsme neuvěřitelný obrat

VICTORIA

Jedním z hrdinů středečního osmifinále MS s Japonskem byl brankář české fotbalové dvacítky Radek Petr. Ten v rozhodujících penaltách zneškodnil dvě střely a pomohl tak svému celku do čtvrtfinále. „Měli jsme štěstí. Říkal jsem to klukům už po prodloužení, že to bude dobré,“ řekl po zápase gólman ostravského Baníku.

Článek

Petr byl po zápase unavený, přestože podle svých slov je únava u gólmana jiná. „Brankář je unavený spíš psychicky. Ke konci už pracuje hodně nervozita. Ale po postupu na penalty to všechno spadlo,“ vysvětlil dvacetiletý fotbalista.

Urostlý gólman chytil už v základní skupině penaltu Severokorejce Kwang Ika, v osmifinálovém rozstřelu zneškodnil dva pokutové kopy z pěti. „Rady Petra Kouby zafungovaly,“ pochvaloval si Petr tipy od bývalé jedničky reprezentačního áčka a vicemistra Evropy z roku 1996. „Pak do toho přišlo hodně štěstí, je to super. V zápase, kde jsme prohrávali nula dva, jsme ukázali neuvěřitelný obrat,“ chválil tým brankář.

Osmifinále MS20 Česko vs. Japonsko na Sport.cz
REFERÁTČeši i v deseti vydřeli postup
HRÁČIFantazie, jásali mladíci
BRANKÁŘByly to nervy, přiznal Petr

Přes vyrovnání skóre mohli Češi prohrát, rozhodčí přehlédl ruku Oklešťka v poslední minutě nastavení. „To byl nebezpečný závar, naštěstí jsme gól nedostali,“ oddychl si Petr.

Na řadu přišly pokutové kopy, ve kterých Petr střely svých spoluhráčů nesledoval. Na svém místě vedle pokutového území si raději přetáhl dres přes hlavu. „Nemohl jsem se na to dívat. Byly to nervy a taky jsem se chtěl soustředit. Řídil jsem se jen podle zvuku. Jednou mi zatrnulo, když jsem slyšel zvuk rukavic. Naštěstí to někdo propálil,“ připomněl pokus Ondřeje Kúdely ze druhé série.

Přes dvě chycené penalty nebyla reprezentační jednička úplně spokojena. „Dostal jsem dvě penalty doprostřed. To byla možná chyba, pohnul jsem se moc brzo. To jsem si trošku vyčítal,“ přiznal po zápase Radek Petr. Čeští fotbalisté se ve čtvrtfinále utkají v neděli v 1:45 SELČ v Edmontonu se Španělskem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.