Hlavní obsah

Pekhart je po operaci zánártní kůstky, za tři měsíce chce hrát

LONDÝN/PRAHA

Fotbalista Tomáš Pekhart se v pátek v Londýně podrobil operaci zánártní kůstky. Hrát by znovu mohl za tři měsíce. Znamená to, že v podzimní části sezóny už v české lize nenastoupí za pražskou Slavii, v níž hostoval z Tottenhamu Hotspur. Až bude Pekhart fit, připojí se zřejmě znovu k londýnskému klubu

Článek

"Jsem rád, že mám zákrok za sebou. Podle lékařů dopadl dobře. I když budu chvíli mimo, tak by tím měly být moje problémy konečně vyřešeny," řekl ČTK Pekhart. Dvacetiletý útočník má zdravotní problémy od června, kdy si zánártní kůstku pochroumal v utkání české jednadvacítky v San Marinu.

Na konci září sice odcestoval na mistrovství světa hráčů do 20 let do Egypta, kde v úvodním utkání přispěl proměněnou penaltou k výhře Čechů nad Austrálií, avšak v následujícím zápase s Brazílií si zranění obnovil a ze šampionátu předčasně odcestoval domů.

"Strašně mě to mrzelo, k mistrovství jsem se hodně upínal," litoval Pekhart i s odstupem, že musel opustit své spoluhráče, jejichž cesta v úterý skončila v osmifinále MS po vyřazení na penalty s Maďarskem.

Pekhart se po návratu do Prahy podrobil několika vyšetřením, ale lékaři prý nebyli v dalším postupu jednotní. Když však Pekhart ve středu přijel do Londýna, kde na jeho léčení chtěli dohlédnout zástupci Tottenhamu, bylo ihned rozhodnuto o operaci. "Když viděli snímky, nebyla řeč o ničem jiném," uvedl Pekhart.

V pátek jej operoval jeden z londýnských specialistů, který stejný zákrok v minulosti provedl třeba hvězdnému útočníkovi Waynu Rooneymu a v létě také forvardovi Tottenhamu Jermainu Defoeovi. "Zrovna s Defoem jsem se o tom bavil, když jsme se potkali v tréninkovém centru Tottenhamu. On byl na stejné operaci někdy v létě, teď je už úplně v pořádku," popisoval Pekhart, jenž chce znovu naskočit do hry na přelomu prosince a ledna.

Reklama