Hlavní obsah

Národní tým táhne. Na internetu už jsou vstupenky na duel s Dánskem vyprodané

Praha/Olomouc

Výhry české fotbalové reprezentace 3:0 nad Slovenskem a 2:0 v Turecku v posledních dvou zápasech fotbalové fanoušky naladily: během několika hodin si během středy na internetu rychle rozebrali 1500 vstupenek na březnový zápas kvalifikace mistrovství světa proti Dánsku v Olomouci. Lístky byly k dispozici od půlnoci a už před polednem byla kvóta určená pro internetový prodej prázdná. K dispozici zůstávají vstupenky, které jsou k dostání přímo na pokladnách olomouckého stadiónu. Těch je asi 5700 a fanoušci je mohou také kupovat od středy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimíra Daridu stíhá v mezistátním utkání jeho slovenský parťák z Plzně Michal Ďuriš.

Článek

Lístky se prodávají za 250, 500 a 800 korun. Necelou tisícovku vstupenek si rezervovali Dánové, zbytek kapacity připadne pro potřeby FAČR a národního týmu. Utkání se na Andrově stadiónu uskuteční v pátek 22. března.

Duel s Dánskem je úplně prvním, na který FAČR nabízela vstupenky přes vlastní internetový portál vstupenky.fotbal.cz. I proto šlo při dnešní premiéře do oběhu jen 1500 lístků, aby se předešlo možným komplikacím, například při zahlcení systému. K žádným zásadním potížím ale prý nedošlo.

"Ohlasy jsou veskrze pozitivní, což nás těší. Byla to pro nás ostrá premiéra, protože ještě v úterý finišovaly přípravy našeho internetového portálu," řekla ČTK Aneta Karlová, ticket manažerka FAČR. "Záměrně jsme do internetového prodeje nenabídli větší množství vstupenek. V současné chvíli, kdy stále běží zkušební režim, nám přišlo 1500 vstupenek jako rozumné číslo. Chtěli jsme ověřit, jak všechno půjde v praxi. Doufám, že stejně hladce proběhne i distribuce vstupenek směrem k fanouškům," dodala.

FAČR plánuje, že vstupenky na další domácí zápas s Itálií, která se představí v červnu na Letné, už kompletně nabídne přes internet. "Nepočítáme s tím, že by nějaké vstupenky byly nabízeny přímo v pokladnách," uvedla Karlová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.