Hlavní obsah

Končíš. Krach Poláků na MS odnese kouč

Varšava

U polské fotbalové reprezentace po neúspěchu na mistrovství světa v Rusku skončí trenér Adam Nawalka. Vedení svazu s šedesátiletým koučem neprodlouží smlouvu, která vyprší 30. července.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Trenér Adam Nawalka u reprezentace Polska končí.

Článek

"Rozhodli jsme se, že bude trenérem jen do konce července a další den budeme hledat nového kouče. Budeme se snažit vybudovat národním tým novým způsobem," řekl na tiskové konferenci šéf polského fotbalu Zbigniew Boniek.

Nawalka, který převzal reprezentaci na podzim 2013, s národním týmem v Rusku selhal. Poláci prohráli po matných výkonech první dva zápasy skupiny a závěrečné vítězství nad Japonskem už nemohlo nic změnit na tom, že nepostoupili do vyřazovací fáze.

"Samozřejmě cítím zodpovědnost za to, že jsme nenaplnili očekávání. Nesplnili jsme ambice, plány a očekávání fanoušků," prohlásil Nawalka.

Podle italských médií jsou kandidáty na uvolněné místo italští trenéři Gianni De Biasi a Cesare Prandelli. Dvaašedesátiletý De Biasi v letech 2011 až 2017 vedl národní tým Albánie, s kterou poprvé v historii postoupil na mistrovství Evropy. Šedesátiletý Prandelli v letech 2010 až 2014 koučoval výběr Itálie.

Reklama

Související témata: