Hlavní obsah

Útočník na autobus fotbalistů Boky se kaje: Byl to impuls, normálně takové věci nedělám!

Praha

Pozdní lítost. Navíc dost možná neupřímná. Fanoušek River Plate Mathias Firpo, jeden ze zadržených mužů, kteří před nedávnou odvetou finále Poháru osvoboditelů zaútočili na autobus fotbalistů Boky Juniors, se po zadržení argentinskou policií kaje. „Udělal jsem chybu, omlouvám se," citoval Firpa španělský sportovní deník Marca.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řádění fanoušků v Buenos AiresVideo: sntv

 
Článek

„Lituji, co jsem provedl. Byl to impuls, který jsem neovládl. Nevěděl jsem, jak svoje chování zastavit. Šel jsem na zápas s rodinou, normálně takové věci nedělám. Bolí mě, co jsem způsobil," uvedl fanoušek, který může na návštěvu nejen domácích zápasů svého oblíbeného klubu River Plate na dlouhý čas zapomenout i v případě podmíněného trestu. I po dobu jeho trvání by měl zákaz na veškeré fotbalové zápasy v Argentině.

Foto: Martin Acosta, Reuters

Fanoušci River Plate před odvetným zápasem finále Poháru osvoboditelů.

Martin Acosta

Firpo s několika fanoušky River Plate hodinu a půl před výkopem zaútočili kameny na autobus s hráči Boky, který mířil na stadion. Střepy z rozbitých oken několik fotbalistů zranily. Zápas byl nejprve odložen, poté zrušen. Nakonec se uskuteční tuto neděli na neutrální půdě tisíce kilometrů od Buenos Aires, ve španělské metropoli Madridu, na stadionu Realu. Firpo byl označen za hlavního agresora, hrozí mu nepodmíněný trest odnětí svobody na dva roky a čtyři měsíce. S jistotou už ale ví, že ho čeká 180 hodin veřejných prací.

Reklama

Související témata: