Hlavní obsah

Fotbalisté AC Milán si zahrají ve finále mistrovství světa klubů

JOKOHAMA

Fotbalisté AC Milán splnili roli favorita a díky čtvrtečnímu semifinálovému vítězství 1:0 nad japonskou Urawou postoupili do finále mistrovství světa klubů. Úřadující šampióni Ligy mistrů se v neděli utkají v repríze finále z roku 2003 s argentinskou Bokou Juniors, jež ve středu přešla po stejném výsledku přes tuniské mužstvo Etoile Sahel.

Článek

Hráči italského velkoklubu měli na stadiónu v Jokohamě trvalou převahu, gólově se však prosadili až v 68. minutě. Na začátku akce byl čerstvý držitel Zlatého míče Kaká, jenž vyzval ke skórování Nizozemce Clarence Seedorfa.

K výhře Milána přispěl i český reprezentant Marek Jankulovski, který v dresu AC absolvoval úspěšný návrat po zranění. Třicetiletý obránce si poranil v ligovém utkání 21. října koleno a dnes hrál 80 minut, než ho vystřídala klubová legenda Paolo Maldini.

AC Milán vyhrál předchůdce mistrovství světa klubů, takzvaný Interkontinentální pohár mezi šampióny z Evropy a Jižní Ameriky, v letech 1969, 1989 a 1990. Před čtyřmi lety v něm podlehl italský klub Boce na penalty.

Výsledek - semifinále:
AC Milán - Urawa Red Diamonds 1:0 (0:0)
Branka: 68. Seedorf. Rozhodčí: Larrionda (Urug.). Diváci: 67 000.

Reklama

Související témata: