Hlavní obsah

Pizarro a Farfán si v reprezentaci Peru nezahrají do května 2009

LIMA

Útočník londýnské Chelsea Claudio Pizarro si nezahraje za peruánskou fotbalovou reprezentaci až do 22. května příštího roku. Stejný trest národní svaz v pátek vynesl i nad třemi dalšími hráči: za bujarý večírek před prohraným kvalifikačním zápasem s Ekvádorem budou pykat rovněž Jefferson Farfán z PSV Eindhoven, Andrés Mendoza ze Steauy Bukurešť a Santiago Acasiete z Almerie.

Článek

Skandál rozpoutala informace novináře Jaimeho Baylyho, který v televizi prozradil, že kapitán Pizarro a někteří další reprezentanti po listopadové remíze s Brazílií popíjeli v ženské společnosti v luxusním hotelu. O tři dny později Peru prohrálo 1:5 s Ekvádorem a v desetičlenné jihoamerické kvalifikaci o postup na MS mu patří předposlední příčka.

V prosinci vyloučila čtveřici hráčů z národního týmu disciplinární komise, osmnáctiměsíční postih nyní potvrdilo vedení svazu. Reprezentační trenér Jose del Solar však prohlásil, že provinilce do mužstva nepovolá ani po vypršení jejich trestu.

Každý z fotbalistů navíc dostal pokutu 20.000 dolarů (320.000 korun). "Je to precedens, aby se něco takového už neopakovalo a nepoškozovalo to image týmu," prohlásil Juvenal Silva, který má ve svazu dohled nad přípravou na MS 2010. Pizarro opakovaně odmítl jakékoli porušení pravidel a pohrozil funkcionářům odvoláním k mezinárodní federaci FIFA.

Reklama

Související témata: