Hlavní obsah

Fotbaloví dorostenci Plzně získali titul

PRAHA

Obrovského úspěchu dosáhli v pátek nejstarší fotbaloví dorostenci Viktorie Plzeň. Po domácí výhře 2:0 nad Bohemians 1905 slaví Plzeň po dlouhých padesáti sedmi letech mládežnický titul - teprve druhý v historii klubu. „Jsem hrozně šťastný. Vyhrát celostátní ligu se nepoštěstí každý rok,“ radoval se kouč Západočechů Jiří Kohout, který mužstvo přebral v průběhu jarní části.

Foto: http://www.fcviktoria.cz

Fotbaloví dosrostenci Viktorie Plzeň se radují ze zisku titulu

Článek
Fotogalerie

Plzeň se v průběhu celé sezóny držela v popředí tabulky, krok držela i s Olomoucí, které dlouho patřilo první místo. „Rozhodující byl zápas v Olomouci, kde jsme vyhráli a od té chvíle jsme to měli ve vlastních rukou. Pak jsme začali věřit, že by to mohlo být ještě lepší než druhé místo,“ prohlásil Kohout na oficiálních stránkách plzeňské Viktorie.

Se slovy trenéra souhlasí i Daniel Houdek, brankářská jednička, která svými výbornými výkony držela Západočechy po celý ročník ve hře o titul. „Je to úžasný pocit. Díky perfektní partě, díky trenérům jsme celý rok zmákli a je to doma, je to tady,“ neskrýval nadšení. Triumf je pro Viktorku cenný i proto, že téměř celé jaro odehrála bez svých klíčových útočníků. Rudolf Herák s Tomáš Štverák, kteří nastříleli devatenáct branek, kvůli zranění vypadli ze sestavy.

Po patnácti letech, během kterých získalo dorostenecký titul jen pět týmů (Sparta, Slavia, Ostrava, Olomouc, Brno), tak dochází na trůnu ke změně. „Co k tomu říci. Je to skvělé,“ přidal se sportovní manažer Adolf Šádek, který zároveň hráčům slíbil odměnu. „Předpokládám, že budou pozváni od klubu na nějakou velmi solidní večeři, kde jim poděkujeme.“

Reklama

Související témata: