Hlavní obsah

Fotbalistky po prohře s Itálii na účast na ME opět nedosáhly

GUBBIO

Českým fotbalistkám znovu unikla premiérová účast na evropském šampionátu. V odvetném zápase baráže prohrály svěřenkyně Dušana Žovince v italském Gubbiu 1:2 a po porážce 0:1 v sobotním duelu na domácí půdě jim zůstaly dveře od závěrečného turnaje ve Finsku zavřené. Češkám tak nevyšla odplata za vyřazení v roce 2004.

Článek

Žovinec mohl oproti prvnímu duelu v Horních Počernicích nasadit klíčovou obránkyni Heroldovou, která si odpykala trest za žluté karty, ale Češky se musely soustředit po domácí porážce především na ofenzivu. Jenže ve 31. minutě zastavila ve vápně Pincová Zorriovou a sama faulovaná hráčka otevřela z penalty skóre.

Pět minut před pauzou pak prakticky rozhodla Panicová, jež vstřelila jediný gól sobotního zápasu. V polovině druhé půle sice snížila nejlepší česká fotbalistka současnosti Pavlína Ščasná, ale na víc se už hostující celek nezmohl. Naopak v závěru musela opustit hřiště po červené kartě Martínková.

Češkám vysněná účast na evropském šampionátu znovu unikla, Italky jim vystavily stop i před čtyřmi lety.

Baráž o ME ve fotbale žen:
Itálie - ČR 2:1 (2:0)
Branky: 32. Zorriová z pen., 40. Panicová - 67. Ščasná. Rozhodčí: Palmqvistová - Nyströmová, Carová (všechny Švéd.). ŽK: Zorriová, Schiaviová, Panicová - Ščasná, Došková, Zbořilová, Pěničková. ČK: 90. Martínková. První zápas 1:0, postupuje Itálie.
Sestava ČR: Zbořilová - Pincová, Heroldová, Bertholdová, Mocová (62. Pěničková) - L. Martínková, Pivoňková, Vyštejnová, I. Martínková (84. Florková) - Ščasná, Došková. Trenér: Žovinec.

Reklama

Související témata: