Hlavní obsah

Slováci věří, že je výprask z Anglie v Praze nepoznamená

LONDÝN

Fotbalisté Slovenska věří, že je debakl 0:4, který utrpěli v sobotním přípravném utkání v Anglii, před středečním duelem světové kvalifikace na hřišti českého týmu nepoznamená. Svěřenci Vladimíra Weisse chtějí slabý výkon ze zápasu ve Wembley co nejrychleji hodit za hlavu a poučit se z individuálních chyb.

Článek

"Musíme se z toho sebrat, zapomenout a jít dál. Je potřeba si uvědomit, že to zatím byla jen příprava, takže by nám to mohlo pomoci a ne uškodit," prohlásil po zápase hostující obránce Marek Čech.

Slováci, kteří do soboty vedli třetí kvalifikační skupinu a nahlas začali hovořit o premiérovém postupu na mistrovství světa, dostali v letošním roce už druhé důrazné varování. V únoru vyhořeli na turnaji na Kypru, kde inkasovali ve dvou duelech šest gólů, a v defenzivě selhali i v Anglii.

"Do stavu 0:1 jsme ještě hráli celkem dobře, ale pak jsme vyrobili katastrofální individuální a taktické chyby. Nesmíme ovšem zapomenout, že proti nám stál fantastický soupeř, anglický fotbal je na jiné úrovni," mírnil zklamání trenér Weiss, který věřil, že Slováky debakl před středečním federálním derby příliš nepoznamená.

Škrtelovi se zápas nepovedl

Pozitivně naladěn se snažil zůstat i záložník Stanislav Šesták. "Nevěřím, že bychom mohli takhle špatný zápas znovu zopakovat. Musíme udělat maximum pro to, aby se to v Praze nestalo a my předvedli úplně jiný výkon," nabádal Šesták.

Zápas ve Wembley se vůbec nepovedl obránci Martinu Škrtelovi. Slovenský bek se chtěl předvést hlavně před spoluhráčem z Liverpoolu Stevenem Gerrardem, ale místo toho hned v úvodu zaspal při bránění Emila Heskeyho a Angličané vedli. "Dneska to nebyl můj den. Jsem zklamaný a naštvaný ze svého výkonu. Ale možná, že takováhle facka je dobrá a v Praze předvedeme lepší hru," věřil čerstvý vítěz ankety o nejlepšího slovenského fotbalistu roku.

Ovace pro Beckhama

Z domácích si sobotní duel před zaplněným stadiónem ve Wembley nejvíc užil populární záložník David Beckham. Středopolař AC Milán naskočil až do druhé půle, ale i to mu stačilo k překonání legendárního Bobbyho Moorea v počtu reprezentačních startů. Na kontě má nyní 109 utkání a lepší už je pouze brankář Peter Shilton se 125 duely.

Beckham věnoval rekordní zápis manželce Victorii a svým synům. "Rodina při mně stála v dobrých i špatných časech mojí kariéry. Bylo to jako na houpačce, ale dneska je pro mě úžasný den," rozplýval se slavný záložník. Na památku dostal upomínkovou plaketu, kterou prý pečlivě uzamkne doma v Londýně.

Jubileum slavil v anglickém dresu i obránce John Terry, který nastoupil k 50. reprezentačnímu zápasu. Všeobecnou spokojenost ve Wembley však pokazila naprosto nevídaná situace. Angličanům se postupně zranili hned tři útočníci, z toho dva, kteří přišli na hřišti až jako náhradníci. Trenér Fabio Capello má jedinou jistotu, že Peter Crouch bude v pořádku, naopak Carlton Cole se vrátil zpět do West Hamu. Stejně dopadl i střelec Aston Villy Heskey, kterého ze hry vyřadilo zranění podkolenní šlachy. Dodatečně byl před středečním kvalifikačním zápasem s Ukrajinou povolán Darren Bent z Tottenhamu.

Reklama

Související témata: