Hlavní obsah

Bejbl: Já a svazový funkcionář? To bych raději pracoval s mládeží

Spekulace, že by mohl být funkcionářem na některé ze svazových pozic bývalý fotbalista Radek Bejbl rázně odmítá. „To nepřipadá v úvahu,“ reagoval při sobotním letním turnaji v Čelákovicích dřívější kapitán libereckého Slovanu a Slavie na otázku, jestli může potvrdit, že by v nových strukturách ČMFS mohl zastávat funkci šéfa komise rozhodčích.

Článek

Kolují dohady, že byste po restrukturalizaci na fotbalovém svazu mohl zastávat pozici šéfa rozhodčích, co je na tom pravdy?

To je čirá spekulace. Za prvé té problematice nerozumím tak, jak by jí člověk v této funkci rozumět měl, a za druhé mě to neláká.

Nějaký kontakt mezi vámi a předsedou Ivanem Haškem tedy byl?

Je pravda, že mezi námi určitý kontakt proběhl. O určitém zapojení mé osoby do svazu jsme se taky bavili, ale co se týče komise rozhodčích, to jsou opravdu jen spekulace.

V zásadě ale možnost vašeho fungování ve strukturách ČMFS nezamítáte...

Kdyby bylo potřeba, samozřejmě bych Ivanovi rád pomohl.

O jakých funkcích konkrétně v rozhovoru vás dvou padla řeč?

Je potřeba zdůraznit, že naše debata byla v přátelském duchu. K žádnému závěru nedošlo, a tak není v tuto chvíli důvod to veřejně komentovat.

Přeci jen, kdyby na to přišlo, v jaké roli byste se rád viděl?

Už třičtvrtě roku trénuji mládež, což je vedle organizačních záležitostí jedna z oblastí, kde bych nějakým způsobem mohl pomoct.

Vyloženě funkcionář z vás tedy v nejbližších měsících nebude?

Nedovedu si v tuto chvíli představit, že bych pracoval na plný úvazek jako funkcionář. Spíš bych to viděl opravdu v oblasti trénovaní nebo té organizační činnosti.

Stanovili jste si Ivanem Haškem nějaký časový horizont, do kterého byste se měli domluvit?

Žádné ultimátum jsme si určitě nedali. Ivan má navíc nyní úplně jiné starosti a ty jsou v tuto chvíli prioritou.

Nový předseda také dříve avizoval, že by rád ve svazových strukturách viděl lidi, kteří toho hodně dokázali během své aktivní fotbalové kariéry. Do této kategorie vy zajisté taky spadáte…

Nyní jde hlavně o to, aby se začalo pracovat profesionálně a stavělo se na serióznosti.

Reklama