Hlavní obsah

VIDEO: Nejrychlejší gól ve fotbale padl v Saudské Arábii

PRAHA

S velkou pravděpodobností se branka Navafa Al Abída z víkenodového utkání saúdskoarabského Poháru mezi týmy Al Hilál a Al Šoalah zapíše do historie jako nejrychlejší gól v historii. Útočník domácích Al Abíd se hned po hvizdu nijak nerozpakoval a tvrdou střelou překonal gólmana soupeře. Podle místních médií toho dosáhl v čase dvou sekund od začátku duelu.

Článek

Víkendový zápas Poháru Prince Fajsala se možná zapíše do historie, protože mladý forvard týmu Al Hilál překonal defenzívu protivníka ve velice krátkém čase. Možná i nejkratším, v jakém kdy gól na profesionální úrovni padl. Útočník Navaf Al Abíd se tvrdě opřel do míče hned po prvotním hvizdu rozhodčího a k překvapení všech překonal brankáře týmu Al Šoalah.

Čas 2,8 sekundy z utkání uruguayské ligy mezi týmy Rio Negrem a Sorianem byl doposud v profesionálním fotbale datován jako ten rekordní. V zimě roku 1998 totiž jen necelé tři sekundy trvalo Argentinci Ricardu Oliveirovi, než překonal brankáře Sorianu.

V české lize patří primát švýcarskému útočníkovi Mauru Lustrinellimu, jenž se v dubnu roku 2006 v dresu Sparty prosadil proti Jablonci už po jedenácti vteřinách zápasu.

Reklama

Související témata: