Hlavní obsah

Chrudim vydřela výhru nad Puntarem, ale k postupu má daleko

PARDUBICE

Futsalisté Chrudimi napravili čtvrteční prohru s ukrajinským Lvovem a v druhém utkání čtvrtfinálové skupiny Futsal Cupu v Pardubicích udolali slovinský Puntar 4:3. Domácí dnes třikrát ztratili vedení, dramatický závěr rozhodl minutu před koncem Max. Český mistr udržel teoretickou naději na postup do čtyřčlenného finále, v neděli však potřebuje porazit obhájce titulu Madrid a ani to mu nemusí stačit.

Článek

Chrudimští věděli, že ve hře o finále je dnes udrží jen výhra. Aktivní úvod vynesl Era-Packu stejně jako ve čtvrtečním duelu brzké vedení - Rešetár ve čtvrté minutě vypíchl soupeřovu rozehrávku a s přehledem prostřelil brankáře Mohoriče.

Východočeši, jimž chyběl potrestaný Brazilec Cacau, ale vedení podobně jako proti Lvovu neudrželi a v 16. minutě srovnal Uršič. Domácí výrazně znervózněli a v závěru první půle mohli při několika nebezpečných útocích Puntaru inkasovat podruhé. Gólman Meller však nepříjemné situace ustál.

Druhé dějství dlouho kopírovalo první poločas. Chrudimští díky Kopeckého trefě z 26. minuty znovu vedli, za dalších šest minut ale Rutar podruhé v zápase vyrovnal. Necelé čtyři minuty před koncem rozjásal pardubickou ČEZ Arenu Mikan, ale český mistr ani potřetí svůj náskok neudržel, protože za dalších 38 sekund odpověděl hostující Brkič.

Dramatickou koncovku rozuzlila až závěrečná minuta, v níž překonal Mohoriče Brazilec Max a Chrudim díky němu udržela aspoň teoretickou naději na postup. K účasti ve finále však má český celek hodně daleko - v nedělním závěrečném duelu by musel Era-Pack porazit obhájce trofeje Interviú Madrid. Pokud v druhém zápase zdolají Ukrajinci Puntar, potřeboval by Era-Pack navíc zvítězit vysokým rozdílem.

Čtvrtfinále Futsal Cupu v Pardubicích:
Era-Pack Chrudim - Puntar Tolmin 4:3 (1:1)
Branky: 4. Rešetár, 26. Kopecký, 37. Mikan, 40. Max - 16. Uršič, 32. Rutar, 38. Brkič. Rozhodčí: Cardoso (Portug.), Sunjič (Chorv.). ŽK: Kroulík, Rešetár - Mohorič. Diváci: 1000.
Sestava Chrudimi: Meller - Max, Kopecký, Pica Pau, M. Mareš - Hlouš,
Kroulík, Sluka, Rešetár, Popelka, Vladyka, Mikan. Trenér: Stejskal.
Lvov - Interviú Madrid 1:3 (1:2)
Tabulka:
1. Madrid22006:16
2. Lvov21015:53
3. Chrudim21016:73
4. Puntar20023:70

Reklama

Související témata: