Hlavní obsah

Lavička v Sydney prodloužil smlouvu, Kisel je z něj v sedmém nebi

SYDNEY/PRAHA

Nadmíru spokojeni jsou v australském klubu FC Sydney s dvojicí českých fotbalových trenérů Vítězslavem Lavičkou a jeho asistentem Michalem Zachem. O to víc je vedení klubu nadšeno, že se oba rozhodli své stávající smlouvy prodloužit. „FC Sydney je skvělý klub a město samotné je úžasné,“ nechal se slyšet Lavička, trenér vedoucího týmu australské nejvyšší soutěže.

Článek

Vedení klubu FC Sydney před několika hodinami oznámilo, že hlavní trenér týmu Lavička povede mužstvo i v nadcházející sezóně 2010/11. „FC Sydney je skvělý klub a město samotné je úžasné,“ nemůže si šestačtyřicetiletý český rodák uplynulý rok v Austrálii vynachválit. „S Michalem Zachem jsme tady se svými rodinami nesmírně spokojeni. S týmem jsme dosáhli dobrých výsledků, polevit ale nemůžeme,“ řekl pro stránky goal.com Lavička.

Práci dvou českých trenérů spolu s dalším asistentem Tony Popovicem si nemůže vynachválit ani místopředseda klubu Scott Barlow. „Jsme velmi spokojeni s tím, co Vítězslav a Michal vnesli do mužstva. Lavička do týmu přenesl své typické charakterové vlastnosti, kterými jsou profesionalismus, respekt a týmový duch,“ nechal se slyšet Barlow.

Vzájemný respekt

„Vedeme nejvyšší soutěž v Austrálii, fanoušci za námi stoji. Tyto skvělé zprávy ohledně prodloužení jejich smluv jen ještě vylepšují atmosféru, kterou v klubu máme,“ pochvaluje si funkcionář FC Sydney. „Na hráčích je vidět, jak respektují svého kouče, na trenérovi je pak patrné, jak za tvrdou práci respektuje on své svěřence,“ pochvaluje si Barlow.

Trenéři Lavička a Zach však nejsou jedinými v týmu, kteří mají zkušenosti s českým fotbalem. Ze svého dřívějšího působení ve Spartě přivedl do Sydney Lavička i slovenského středopolaře Karola Kisela. Tomu samozřejmě zpráva o Lavičkově pokračování u týmu udělala také radost. „Vedení klubu můžu gratulovat, že si podrželo tak kvalitního trenéra,“ sklonil poklonu svému kouči Kisel.

Sám o své budoucnosti ale ještě jasno nemá. Dvaatřicetiletý záložník však přiznává, že poslední události možná ovlivní i jeho rozhodnutí, neboť mu má stávají kontrakt vypršet na konci sezóny. „Opravdu ještě nevím. Teď si tady všechno ještě moc užívám. Nevadilo by mi vrátit se do Evropy, stejně tak bych klidně rád zůstal i tady. Možná smlouvu prodloužím stejně jako moji trenéři,“ řekl Kisel.

Podceňovaná liga

„Pod Lavičkou to šlo v klubu hodně nahoru. Hra týmu se mnohem zlepšila. Pro každého hráče je obrovským potěšením, že pod takovým koučem může trénovat,“ poznamenal středopolař, jenž v Česku působil ve vršovických Bohemians, Liberci a naposledy ve Spartě. Kisel po svých zkušenostech také přiznal, že je australská fotbalová liga mnohými podceňovaná, a že se příliv českých hráčů do tamní ligy může mít vzrůstající tendenci.

„Máme tady opravdu kvalitní hráče. Lize by ale určitě prospělo, kdyby sem přišlo víc trenérů a fotbalistů se zkušenostmi z Evropy. Bývalí spoluhráči z Česka se mě například často ptají, jak to v Sydney vypadá. Jsou opravdu zvídaví a myslím si, že někteří i trochu závidí,“ dodal Kisel.

Reklama

Související témata: