Hlavní obsah

Ballack se vyhnul ve Španělsku vyšší pokutě. Nemá příjem

Cáceres

Bývalý kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack zaplatí za rychlou jízdu ve Španělsku 1080 eur (zhruba 27 tisíc korun). Hrozila mu až desetkrát vyšší pokuta, té se však vyhnul, protože je v současnosti bez zaměstnání.

Foto: Roberto Pfeil, ČTK/AP

Německý fotbalista Michael Ballack má za sebou úspěšnou kariéru.

Článek

Šestatřicetiletému Ballackovi před dvěma týdny naměřili policisté rychlost 211 km/h na dálnici A5 u Santa Cruz de la Sierra, kde je povoleno 120 km/h. Státní zástupce pro vicemistra světa z roku 2002 a vicemistra Evropy 2008 požadoval zákaz řízení na dva a půl roku a navíc pokutu 10 000 eur.

Fotbalistův právník však dnes u soudu úspěšně argumentoval tím, že Ballack v současnosti nemá žádný příjem. O oprávnění řídit vůz ve Španělsku přišel osmadevadesátinásobný německý reprezentant na rok.

Ballack ukončil oficiálně kariéru před měsícem. Nedočkal se prodloužení smlouvy v Leverkusenu a následně nenašel ani žádné angažmá v zahraničí. V uplynulé dekádě nicméně patřil k nejlépe vydělávajícím německým fotbalistům - profesionální kariéru strávil v Kaiserslauternu, Leverkusenu, Bayernu Mnichov a Chelsea.

Reklama